fizetés

06.
20.
07:21

Több bért kapnak bevándorlók, mint a hazaiak

Lengyelországban olyan erős a munkaerő-kereslet, hogy az Ukrajnából érkező vendégmunkások esetenként jobb bérre számíthatnak, mint lengyel kollégáik. Sokan hazatértek a járvány miatt, akiket igyekeznek visszacsábítani a lengyel cégek.

Szerző(k): Barabás Júlia
06.
19.
20:33

Nagyszabású demonstrációra készülnek az egészségügyi dolgozók

Már szervezik az egészségügyi dolgozók azt a - terveik szerint - nagyszabású demonstrációt, amelyen egyebek mellett béremelést követelnek majd. Azt nehezményezik, hogy rengeteg plusz munkát rótt rájuk az új szolgálati jogviszony bevezetése, miközben a fizetések rendezése elmaradt - derül ki az ATV Híradó ripotjából. Felmérések szerint a szakdolgozók egyhatoda tervezi, hogy még ebben az évben elhagyja a pályát.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
18.
09:15

Dzsungelharc a vendéglőkben, csillagászati összegek röpködnek a levegőben

Dzsungelharc alakult ki a vendéglátásban a munkaerőhiány miatt, a tulajdonosok sokszor elképesztő fizetések ígéretével csábítják el egymástól a dolgozókat, ami Budapesten hozzájárul a vendéglők egy részének későbbi nyitásához.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
17.
11:06

Megtört a jég: örülhetnek a magyar bankkártyások

Három hónap alatt 19 ezerrel nőtt az olyan kereskedők száma, amelyek elfogadják a bankkártyát. A webáruházak bankkártyás forgalma tovább nőtt a pandémia alatt, az emberek emellett arra is rájöttek, hogy nem kell már annyi készpénz az ATM-ből.

Szerző(k): Herman Bernadett
06.
16.
16:37

Megszavazta a bírák és ügyészek illetményemelésének harmadik szakaszát az Országgyűlés

A bírák és az ügyészek illetményemelésének harmadik szakaszát is megszavazta az Országgyűlés - közölte az Igazságügyi Minisztérium (IM) szerdán az MTI-vel.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
15.
12:12

Kiszámolták: brutális összegbe került a családoknak az online oktatás

A koronavírus járvány első hullámához képest több magyar szülő vásárolt új számítástechnikai eszközt gyermekének a második és harmadik Covid hullám alatt a Budapest Bank friss kutatása szerint, amelyre átlagosan 132 ezer forintot költöttek. Ugyan a legtöbben továbbra is készpénzzel fizetnek, a kártyás fizetés is egyre elterjedtebbé válik.

Szerző(k): Herman Bernadett
06.
11.
18:32

Új céges eljárást vezetnek be Magyarországon - csőd helyett szerkezetátalakítás

A parlament elfogadta a szerkezetátalakításról szóló törvényt, amely megoldást nyújthat a fizetésképtelenség határára sodródott vállalkozások problémáinak korai kezelésére. A szerkezetátalakítási eljárás leginkább a csődeljárás alternatívája lehet; ebben az esetben azonban az adós maga döntheti el, hogy mely hitelezőivel tárgyal és kiket von be a folyamatba, sőt, bizonyos esetben az eljárást is titokban tarthatja. A legfontosabb tudnivalókat a DLA Piper Hungary szakértői foglalták össze.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
10.
17:32

Sztrájkoltak a GE Aviation üzemében

Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak a veresegyházi GE Aviation üzemének dolgozói csütörtökön, mivel nem sikerült az üzem vezetőivel a béremelés mértékéről megegyezni - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
06.
10.
13:24

Négyezer forintos órabér a Tescónál - nem Magyarországon

Emeli az órabéreket a Tesco az Egyesült Királyságban, azaz hazai piacán - ezzel pedig behozza lemaradását a fizetések terén ottani versenytársaival szemben. Az éjszakai műszakban dolgozók is zsebre tehetnek egy kis pluszt.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
08.
20:08

2 százalékos béremelési ajánlatot kaptak, sztrájkba lépnek a GE Aviation gyárában

Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak a dolgozók a veresegyházi GE Aviation Hungary gyárában csütörtökön, miután nem tudott megegyezni a munkáltató és a VDSZ-hez tartozó Nehézfémipari Szakszervezet az idei béremelésről - közölte a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ).

Szerző(k): Szász Péter