fizetés

06.
15.
12:12

Kiszámolták: brutális összegbe került a családoknak az online oktatás

A koronavírus járvány első hullámához képest több magyar szülő vásárolt új számítástechnikai eszközt gyermekének a második és harmadik Covid hullám alatt a Budapest Bank friss kutatása szerint, amelyre átlagosan 132 ezer forintot költöttek. Ugyan a legtöbben továbbra is készpénzzel fizetnek, a kártyás fizetés is egyre elterjedtebbé válik.

Szerző(k): Herman Bernadett
06.
11.
18:32

Új céges eljárást vezetnek be Magyarországon - csőd helyett szerkezetátalakítás

A parlament elfogadta a szerkezetátalakításról szóló törvényt, amely megoldást nyújthat a fizetésképtelenség határára sodródott vállalkozások problémáinak korai kezelésére. A szerkezetátalakítási eljárás leginkább a csődeljárás alternatívája lehet; ebben az esetben azonban az adós maga döntheti el, hogy mely hitelezőivel tárgyal és kiket von be a folyamatba, sőt, bizonyos esetben az eljárást is titokban tarthatja. A legfontosabb tudnivalókat a DLA Piper Hungary szakértői foglalták össze.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
10.
17:32

Sztrájkoltak a GE Aviation üzemében

Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak a veresegyházi GE Aviation üzemének dolgozói csütörtökön, mivel nem sikerült az üzem vezetőivel a béremelés mértékéről megegyezni - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
06.
10.
13:24

Négyezer forintos órabér a Tescónál - nem Magyarországon

Emeli az órabéreket a Tesco az Egyesült Királyságban, azaz hazai piacán - ezzel pedig behozza lemaradását a fizetések terén ottani versenytársaival szemben. Az éjszakai műszakban dolgozók is zsebre tehetnek egy kis pluszt.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
08.
20:08

2 százalékos béremelési ajánlatot kaptak, sztrájkba lépnek a GE Aviation gyárában

Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak a dolgozók a veresegyházi GE Aviation Hungary gyárában csütörtökön, miután nem tudott megegyezni a munkáltató és a VDSZ-hez tartozó Nehézfémipari Szakszervezet az idei béremelésről - közölte a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ).

Szerző(k): Szász Péter
06.
08.
12:25

Mély nyomot hagyott a magyarokon a járvány

A válaszadók csaknem háromnegyede nyilatkozott úgy, hogy a korlátozások valamilyen szinten befolyásolják majd a vásárlási, illetve a fizetési szokásaikat a jövőben - derül ki az OTP Mobil felméréséből.

Szerző(k): Herman Bernadett
06.
08.
09:21

Tovább packáznak a vasmű dolgozóival

Továbbra sem tudják a Dunaferr dolgozói, mikor kapják meg elmaradt juttatásaikat, és mikor áll vissza a cég arra, hogy két részlet helyett havonta egyben utalja a béreiket.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
07.
09:27

Fejlesztés a szemétszállításnál, örülhetnek az ügyfelek

Csatlakozott a Díjnet rendszeréhez az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.), így megközelítőleg 3,1 millió ügyfele számára júniustól elérhető az elektronikus számla (e-számla) szolgáltatás - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
05.
10:38

Jól járhat több mint 100 ezer jövőbeli nyugdíjas, de ennek van egy feltétele

Ha valaki kedvezményesen adózik, akkor alacsonyabb nyugdíjra számíthat, de a jelenlegi többletjövedelméből félre is tehet. A 24.hu számítása szerint jól járhat mintegy 33 ezer ekhós és 80-100 ezer kamionsofőr, akik nem a hagyományos módon adóznak. A gond az, hogy szinte lehetetlen megmondani, mennyi lesz a nyugdíjunk 10-20 év múlva, ráadásul tudni kell félretenni.

Szerző(k): Szász Péter
06.
04.
07:08

Megszedték magukat a válságban a brókercégek: ilyenek most náluk a fizetések

Rekord bevétellel és nyereséggel zárta a 2020-as évet a befektetési vállalkozások szektora. A brókercégeknél az állományi létszám is nőtt, és a fizetések is jó magasak a nemrég közzétett éves beszámolók szerint.

Szerző(k): Herman Bernadett