fizetés

06.
04.
07:08

Megszedték magukat a válságban a brókercégek: ilyenek most náluk a fizetések

Rekord bevétellel és nyereséggel zárta a 2020-as évet a befektetési vállalkozások szektora. A brókercégeknél az állományi létszám is nőtt, és a fizetések is jó magasak a nemrég közzétett éves beszámolók szerint.

Szerző(k): Herman Bernadett
06.
03.
18:42

Idén nem jut pénz béremelésre a fővárosi cégeknél

A fővárosi bérszövetséget alkotó szakszervezetek képviselői, valamint a fővárosi önkormányzat nevében Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön aláírták a 2021-2024 közötti időszakra vonatkozó fővárosi bérpolitikai megállapodást - tájékoztatta a fővárosi önkormányzat és a Magyar Szakszervezeti Szövetség az MTI-t.

Szerző(k): Szász Péter
06.
03.
17:51

Csökkentik Messi fizetését, így csak évi nettó 12,1 milliárd forintot keres

Az FC Barcelona argentin világsztárjának, Lionel Messinek az éves nettó fizetése 35 millió euróra (12,1 milliárd forint) csökken a katalán futballklubbal aláírandó új szerződése értelmében - írja az MTI a Sport című katalán napilap értesülése nyomán.

Szerző(k): Szász Péter
06.
03.
17:36

Mindenki jól járna, aki kevesebbet keres 147 ezer forintnál

Felkéri az Európai Parlament hazai képviselőit a Magyar Szakszervezeti Szövetség, álljanak ki a magyar munkavállalók érdekeiért, egyebek között az európai minimálbér rendszer bevezetéséért is. Magyarországon a minimálbér 32 százalékos emelésére lenne szükség szerintük.

Szerző(k): Szász Péter
06.
02.
11:38

Alig vásárolnak a magyarok, nem lesz ennek jó vége

A családi költekezés 2021 első negyedévében nem fel, hanem lefelé húzta a gazdaság mérlegét, nem is kicsit. A háztartások fogyasztási kiadása 3,8 százalékkal csökkent. Nem is nyílhattak nagyobbra a pénztárcák azért sem, hiszen a kirakatok nem akciókat, hanem korlátozásokat hirdető feliratokkal voltak tele.

Szerző(k): Molnár Csaba
06.
02.
07:52

Kétségbeejtő helyzetben a rendőrök

A kezdők kevesebb, mint 200 ezer nettót, a több éve a testületnél dolgozó rendőrök valamivel több mint 200 ezer nettót vihetnek haza pótlékokkal együtt a rendőrségnél, nem csoda, hogy túlnyomó többségük pályaelhagyásra készül.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
31.
13:11

Látványos változás történt a fizetésben, de nem mindenhol

A magyar kis- és középvállalkozások 48 százalék tudta hozni 2020-ban a korábbi év eredményeit és 52 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ezt a szintet most is elérik majd - derül ki a Mastercard friss kutatásából.

Szerző(k): Domokos László
05.
30.
20:46

Fizetés: a parlamenti képviselők nyertek a járvány alatt is

Jelenleg bruttó 92 ezer forinttal kevesebb pénzért dolgozik egy átlagos munkavállaló, mint amennyi a KSH által megállapított hivatalos átlagbér (432 ezer forint). A parlamenti képviselők tiszteletdíját az átlagbérhez igazítják, így az kétszer is emelkedett a járvány kitörése óta. Így Orbán Viktor miniszterelnöké is, aki nagyjából havi bruttó 220 ezer forinttal keres többet havonta, mint a járvány kitörésekor - hangzott el az RTL Híradóban.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
28.
15:01

Orbán Viktor bérből és fizetésből él - reagált Dobrev és Jakab

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában azt mondta, hogy a járvány megviselte "nem csak a vállalkozásokat, hanem bennünket, munkavállalókat is, akik bérből és fizetésből élünk, én is közéjük tartozom". Szavaira Dobrev Klára és Jakab Péter ellenzéki politikusok reagáltak a Facebook-oldalukon.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
28.
09:05

Ennyit keresnek most a magyarok, friss adatok érkeztek

2021 márciusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 435 200 forint, a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset pedig 289 400 forint volt, mindkettő 8,7 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. A bruttó keresetek a vállalkozások körében 8,0 százalékkal, a költségvetésben, az egyes előmeneteli rendszerek ütemezett béremeléseivel összefüggésben, ezt jelentősen meghaladóan – 11 százalékkal – nőttek a KSH gyorsjelentése szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita