foglalkoztatás

05.
07.
17:57

Munkaerőhiány lassítja a gyors kilábalást az USA-ban

Enyhén, a vártnál sokkal kisebb mértékben nőtt a foglalkoztatottak száma áprilisban az Egyesült Államokban. A munkaadókat valószínűleg a munkaerőhiány akadályozta abban, hogy több embert vegyenek fel, ami megnehezíti a fellendülő kereslet kielégítését a közegészségügyi helyzet gyors javulásával és a masszív kormányzati támogatással párhuzamosan újrainduló gazdaságban - írja a Reutersra hivatkozva az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
16:30

EU-csúcs: a foglalkoztatás növelése és a szegészség visszaszorítása is napirendre kerül

A koronavírus okozta járványhelyzet, a járvány visszaszorítását célzó intézkedések áttekintése, valamint az európai szociálpolitikai menetrend meghatározása szerepel az uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek a portugáliai Portóban, pénteken kezdődött kétnapos, nem hivatalos találkozójának középpontjában - írja az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
16:00

Foglalkoztatási adat rontotta el a jókedvet az amerikai tőzsdén

Vegyesen indult a kereskedés pénteken a vártnál lényegesen gyengébb áprilisi foglalkoztatási adatok ismeretében - írja az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
05.
15:42

A vártnál kisebb volt a javulás az USA-ban

Erőteljesen nőtt a foglalkoztatottság az Egyesült Államokban áprilisban, jelezve, hogy a gazdasági fellendülés tovább erősödött a második negyedév elején a masszív kormányzati támogatásnak és a koronavírus elleni gyors védőoltási kampánynak köszönhetően - derült ki az ADP munkaügyi adatfeldolgozó intézet szerdán közzétett adataiból az MTI híre szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
27.
19:19

A számok rácáfoltak a kormány munkanélküliségi állításaira

A munkaerőpiacon a 2008-09-es pénzügyi válságnál jelentősebb sokkot okozott a járvány első hulláma, a foglalkoztatottsági adatokból pedig az sejlik, hogy nem igazán sikerült kivédeni a járvány hatásait - legalábbis az első hullámban. A kisebb cégeket is jobban megviselte a járvány, mint a nagyobbakat, a kicsik eltűnésével viszont munkahelyek is eltűnnek, ami a kilábalás szempontjából nem jó jel - derült ki a Magyar Közgazdasági Társaság online rendezvényén, ahol szakértők a járvány első hullámának hatásairól beszélgettek.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
25.
07:55

Kamatdöntésre, kereseti- és munkaerőpiaci adatokra figyelhetünk a jövő héten

A jövő heti statisztikai tájékoztatási naptárban munkaerőpiaci és kereseti statisztika is szerepel, megkülönböztetett figyelemre a monetáris tanács áprilisi kamatdöntő ülése tarthat számot - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
04.
22.
15:27

Egyre kevesebb munkavállalót bocsátanak el az USA-ban

Csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban a múlt héten, hétről hétre egyre kevesebb munkavállalót bocsátanak el, és egyre több új munkahely jön létre, ahogy a járvány utáni újrainduló gazdaság utat enged a felgyülemlett keresletnek - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
15.
15:03

Van egy munkakör, amibe azonnal felveszik a jelentkezőket

Igazi hiányszakma, kétségkívül nem könnyű munka, túl jól sem fizetik, a körülmények is elég zordak, de szinte garantált a felvétel. A gazdák lasszóval fognák a juhászokat, ha lenne elegendő és megfelelő jelentkező.

Szerző(k): Molnár Csaba