fogyasztóvédelem

05.
05.
11:53

Tesztelték gabonapelyheket: aggasztó eredmény született cukorfronton

A csokis gabonapelyheket vizsgálta a Tudatos Vásárlók Egyesülete. Mindegyikben sok a cukor, de legalább finomak.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
03.
10:45

Összehasonlították az almát az almával: óriási különbségeket találtak a fogyasztóvédők

Összehasonlította a Fogyasztói és Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség (FÉBÉSZ) a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosításokat. Bár a jegybank könnyen összevethető versengő termékeket ígért, nagyobb a különbség, mint a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításnál.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
02.
07:20

Hazainak álcázott külföldi áruk miatt büntet a lengyel hatóság

Igencsak vastagon fogott a lengyel fogyasztóvédelmi hatóság tolla, amikor bírságot szabott ki Lengyelország legnagyobb áruházláncára. A vétkes az ellenőrzések szerint lengyel áruknak tüntetett fel külföldi termékeket.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
28.
10:06

Számoljon utána, és váltson fogyasztóbarát lakásbiztosításra!

Immár a Generali Biztosító Zrt. és a Colonnade Insurance S.A. biztosító fogyasztóbarát otthonbiztosítási termékei is elérhetők az MNB honlapján kialakított ingyenes kalkulátorának ajánlatai között. A minősített otthonbiztosítások így egyre nagyobb teret nyerhetnek, sőt a továbbiakban ezek adhatják az új értékesítések jelentős részét.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
27.
12:54

Negyedmilliárd forintot szerzett vissza az MNB a bankoktól az ügyfeleknek

Az MNB fogyasztóvédelmi felügyeleti intézkedései nyomán 2019 eleje óta a bankok mintegy 246 millió forint jogosulatlanul elvont összeget térítettek vissza a fogyasztóknak.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
22.
13:21

Beijedt a Revolut az MNB-től: nem emeli a magyarországi ügyfelek díjait

Jó hírt kaptak a revolutos magyarországi ügyfelek. Az MNB kifogásolta a holnaptól tervezett díjemeléseket, és a cég vissza is lépett. A magyar felhasználók díjai nem változnak.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
21.
12:03

Izzanak a vonalak a Mabisznál az autós kötelező biztosítás miatt

Megugrott a fedezetlenségi díjakkal kapcsolatos érdeklődés a Mabisz ügyfélszolgálatánál. Tavaly is több mint 20 ezer alkalommal keresték meg fogyasztóvédelmi célból, hiteles információk közvetítésére létrehozott ügyfélszolgálatát, főleg az autós biztosítások miatt – közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

Szerző(k): Herman Bernadett