forma-1

05.
11.
10:11

Vörösben Európa és Budapest is

Erős mínuszokban nyitottak a főbb nyugat-európai részvénypiacok kedden, miután előző nap New Yorkban újabb erős eladási hullám indult a technológiai részvények körében, ami lerántotta az indexeket az ázsiai piacokon is - írja az MTI. A BUX

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
09.
09:37

Nő azok száma, akik az adójuk 1 százalékáról rendelkeznek

A koronavírus-válságban egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról, tavalyhoz képest húsz százalékkal nőtt az online már beérkezett nyilatkozatok száma, a május 20-ig beadható nyilatkozatokkal az egyházaknak és a civil szervezeteknek mintegy negyvenmilliárd forintot ajánlhatnak fel az adófizetők - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Szerző(k): Szász Péter
05.
07.
11:30

Erősödéssel nyitott a tőzsde Nyugat-Európában

Pluszban indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken, és még az olaj ára is emelkedett kissé - adta hírül az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
06.
18:15

Emelkedéssel zárt Nyugat-Európa

Emelkedéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön, a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre és az angol jegybank új pénzügypolitikai jelentésére figyeltek. Az előzetes adatok szerint a londoni FTSE-100 mutató 0,50 százalékos, a frankfurti DAX-index 0,21 százalékos, a párizsi CAC-40 index 0,28 százalékos, a madridi IBEX 0,19 százalékos, a milánói FTSE MIB pedig 0,17 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
05.
06.
13:10

A nyugdíjasokra pénzeső hullhat, ha bejön Varga Mihály terve

Az idei évközi nyugdíjemeléssel és a kormány jövő évre tervezett növelésével jól járhatnak az idősek. Ha az inflációs számítások, valamint a növekedési várakozások is bejönnek, akár az eddigieknél jelentősebb emelésre számíthatnak.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
06.
09:30

Budapest és a fontosabb európai indexek is pozitívan nyitottak

A budapesti tőzsde a szerdai záróértékéhez képest 0,03 százalékkal erősödött. Európában is zöldnyitás volt a vezető indexeken.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
05.
18:51

Zöldben zárt Nyugat-Európa

Jelentős erősödéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék szerdán.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
03.
06:20

A kormány 130 milliárd forint pluszt ad a nyugdíjasoknak idén

A 13. havi nyugdíj egy heti tétele és a nyugdíjprémium kifizetése idén 130 milliárd forintos kiadást jelent a költségvetés számára - olvasta ki a konvergenciaprogramból a Portfolio.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
26.
18:40

Pluszos nap volt a tőzsdéken

A Mol vezette az emelkedést a Budapesti Értéktőzsdén, a BUX alacsony forgalomban egy százalék felett emelkedett. Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék is hétfőn.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
21.
19:12

Unalmas nap volt a magyar tőzsdén

A nyugat-európai és a magyar tőzsde is pluszban zárt szerdán, Budapesten alacsony, nyolcmilliárdos forgalommal. A nyugati árfolyamindexeket elsősorban a tőzsdei jelentések emelték.

Szerző(k): Domokos Erika