gazda

06.
20.
14:23

Végveszélybe sodródhat a dunai hajózás, figyelmeztet az egykori Mahart-elnök

Egységes európai vízgazdálkodási intézkedések nélkül a Duna hamarosan használhatatlan lesz árukereskedelemre – idézi az infostart.hu Szalma Botondot, a Mahart egykori elnökét.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
20.
09:59

Varga Mihály szerint ekkor állhat talpra mindenki

A jövő évi költségvetés leghangsúlyosabb eleme a gazdaság-újraindítási akcióterv, amely lehetővé teszi, hogy mindenki talpra tudjon állni, akit a koronavírus-járvány nehéz helyzetbe hozott - mondta a pénzügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
19.
08:21

Felminősítették a briteket

Stabilra javította a leminősítés lehetőségére utaló eddigi negatívról Nagy-Britannia "AA mínusz" szintű államadós-osztályzatának kilátását a Fitch Ratings.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
18.
13:26

Tartanak az inflációtól a magyar gazdasági szereplők is

A Századvég Gazdaságkutató júniusi felmérése szerint a vírushelyzet javulásával kismértékben tovább javult a konjunktúraérzet: a lakossági index mínusz 6,9-ről mínusz 6,2-re emelkedett, míg a vállalkozásoknál szintén mínusz 6,9 pontról mínusz 5,5 pontra emelkedett a mutató a mínusz 100-tól plusz 100-ig terjedő skálán - tájékoztatta a gazdaságkutató pénteken az MTI-t.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
18.
12:44

Nem változtatott a japán jegybank

Nem változtatott rendkívül laza monetáris politikáján a japán jegybank.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
18.
12:12

Miskolc kezd kifogyni az ipari parkokból, változás körvonalazódik

Miskolc ipari park kialakítására alkalmas területei szinte elfogytak, a meglévők pedig lassan megtelnek. A környező településeknek azonban még vannak területik, amelyek alkalmasak, vagy alkalmassá tehetőek ilyen jellegű hasznosításra. Részben e kihívás megoldására, részben más jellegű együttműködések fejlesztésére agglomerációs gazdaságfejlesztési tanács létrehozását kezdeményezte Veres Pál, a borsodi megyeszékhely polgármestere egy, a környék négy másik településének vezetőjével folytatott tárgyaláson – helyszíni riport.

Szerző(k): Kónya Ádám
06.
18.
10:17

Aggasztó hírek érkeztek Németországból

Tizenhárom éves csúcsra ugrottak a termelői árak májusban Németországban, a meredek, a vártnál is jóval erősebb növekedés tovább erősítheti az inflációs aggodalmakat - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
17.
12:16

Magyarország javított - megszólalt Varga Mihály

A 63 országot felsoroló versenyképességi listán Magyarország feljebb került, a 42. helyen áll.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
16.
16:02

Jövőre heverheti ki a német gazdaság a mostani akadozásokat

A globális alapanyag-beszállítói láncban jelentkező fennakadásokra hivatkozva rontotta kissé idei németországi GDP-növekedési előrejelzését a müncheni ifo gazdaságkutató intézet - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
15.
19:10

Új operatív törzs alakult

A következő hetek döntései arról szólnak, hogy Európa legsikeresebb oltási kampányával szerzett előnyünket hogyan váltsuk "aprópénzre" - jelentette ki Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter azt követően, hogy kedden Budapesten megalakult a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs.

Szerző(k): Szász Péter