gki

04.
21.
16:56

Szomorú hír érkezett: egyre elérhetetlenebb a saját lakás sokaknak

2021-ben csökkenhet a lakáshitelt felvevők száma. Egy lakás vásárlása komoly anyagi megterhelést jelent a legtöbb háztartás számára. Nemcsak az önerő előteremtése, hanem a lakáshitel törlesztése is nehézséget okoz - írja a GKI.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
16.
06:05

Egyéves csúcsára ugrott a GKI fogyasztói bizalmi indexe

A GKI fogyasztói bizalmi index áprilisban egyéves csúcsára, mínusz 24,5 pontra ugrott, de még jelentősen elmarad a járvány okozta zuhanást megelőző, 2020. márciusi mínusz 12,1 pontos szintjétől - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
12.
11:35

Döntött a kormány, több százezren járnak jól

Csaknem félmillió fiatal, 25 év alattit is érinthet a jövőre tervezett szja-mentesség - számolta ki a GKI.

Szerző(k): Domokos László
04.
06.
07:30

Javultak az ingatlanpiaci kilátások

Az ingatlanokkal foglalkozó fővárosi vállalkozásoknak a következő 12 hónapra vonatkozó piaci kilátásai a tavalyi negyedik negyedévhez képest érezhetően javultak, akárcsak vidéken, ahol szintén a kilátások kisebb-nagyobb javulása következett be - írja az MTI a GKI és a Masterplast közös márciusi lakáspiaci felmérése alapján.

Szerző(k): Szász Péter
03.
31.
00:05

A GKI is erőteljesebb növekedést vár

A vártnál jobb tavaly negyedik negyedévi tényszámok és a viszonylag kedvező év eleji konjunkturális várakozások – a járvány harmadik hulláma és a vegyesen alakuló tényszámok ellenére – a GKI a múlt év végihez feljavított aktuális előrejelzését.

Szerző(k): Rácz Gergő
03.
22.
06:20

Az újabb korlátozások előtt még bizakodók voltak a magyar cégek és fogyasztók

A GKI konjunktúraindexe a februári szerény csökkenés után márciusban ennél is kisebb mértékben emelkedett, de így is megközelítette januári, a járvány kezdete óta mért, igaz még meglehetősen alacsony csúcspontját - közölte a GKI Gazdaságkutató az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos Erika