google

05.
24.
13:10

Éppen összeomlik a közösségi médiaszektor

A Snap vártnál rosszabb gyorsjelentése nyomán az amerikai közösségimédia-részvények egy nap alatt készülnek 100 milliárd dollárt elveszíteni értékükből.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
21.
15:27

A dotcomlufi óta nem volt ekkora borulás a techcégeknél

A technológiai vállalatok 2001 és a dotcombuborék kipukkanása óta nem vesztettek annyi pénzt a tőzsdéken, mint most. Lejtőn az Apple, a Google és a Cisco is.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
18.
17:11

Csődöt jelentett a Google Oroszországban

A Google oroszországi leányvállalata csődeljárást indít, miután a hatóságok zárolták a bankszámláját, így lehetetlenné vált a cég kinti működése - közölte szerdán a Google szóvivője a Reuters szerint.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
13.
07:51

Fontos funkciók nélkül érkeznek az új BMW-k

Már korábban is hallani lehetett arról, hogy az autóipar úgy próbál úrrá lenni a chiphiányon, hogy a kocsikat bizonyos funkciók nélkül szállítják le a vevőknek és később pótolják azokat akár a szervizben akár szoftveres frissítéssel. Most a BMW tesz így, ráadásul a prémium kategóriás kocsikból egy nagyon fontos dolog hiányzik.

Szerző(k): Szász Péter
05.
10.
10:22

Nyugdíjba mehetnek a jelszavak, kopogtat a FIDO

A jelszómentes szabvány felé nyit az Apple, a Google és a Microsoft is.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
05.
10:11

Tavaly a Google több mint 3,4 milliárd aggályos hirdetést lőtt le

A Google tavaly több mint 30 hirdetőkre és kiadókra vonatkozó irányelvet léptetett életbe vagy dolgozott át.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
01.
20:22

Valóban lehallgatnak a mikrofonok? Kiderülnek az alkalmazások trükkjei

A járvány két éve alatt emberek százmillió ismerkedtek meg a különböző, konferenciahívásra használható eszközökkel, szoftverekkel. A bekapcsolva maradt mikrofonok és kamerák sok kellemetlen percet okoztak a felhasználóknak, emellett felmerültek adatvédelmi aggályok is. Három amerikai egyetem kutatói annak jártak utána, hogy mit is jelent a gyakorlatban ha egy mikrofont valaki lenémít.

Szerző(k): Szász Péter
04.
28.
16:04

Hatékonyabban óvhatja mindenki az adatait a Google fürkészésétől

Nyilatkozni kell róla, de most már szélesebb körben lehet korlátozni, hogy a keresőmotor milyen személyes adatokat láthat és kezelhet.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
26.
20:54

Új funkcióval bővült a Google Play

A Google Play új biztonsági funkciójával a felhasználók részletesen áttekinthetik, hogy az alkalmazások milyen adatokat gyűjthetnek. Az adatkezelési visszaélések kitiltást eredményezhetnek.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
26.
19:20

Kiderültek a techóriások titkai, átláthatóbbá válhatnak a bevételeik

Az amerikai technológiai nagyvállalatok éves összbevétele tavaly elérte az 1,4 trillió dollárt, de azt nem lehet tudni, hogy pontosan melyik termékükből és szolgáltatásukból mekkora összeg folyt be. Az Alphabet, az Amazon, az Apple, a Meta és a Microsoft titkolózása azonban hamarosan véget érhet, hiszen a jogalkotók és a befektetők részéről is egyre nagyobb az átláthatóság iránti igény - írja az Economist.

Szerző(k): Ambrus-Nagy Boglárka