google

05.
13.
14:57

Újabb hatóság sújtott le a Google-ra

Az olasz versenyhivatal 102 millió eurós bírságot szabott ki a Google-ra. A 36 milliárd forintnak megfelelő összeget azért kell befizetnie az amerikai óriáscégnek, mert a hatóság szerint visszaélt piaci dominanciájával.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
13.
08:00

Pórázt raknának a techóriásokra, de még definíció sincs rájuk

A világ több országa, köztük Magyarország, de még az Európai Unió is tervezi, hogy szigorúbb szabályozást vezet be a közösségi média működésére. Eltérő szempontok alapján vezetnének be új eszközöket a Facebookkal, a Google-lel és társaikkal szemben, de közös pont, hogy nehéz törvényi meghatározást kidolgozni ezekre a platformokra. Gazdasági szabályozás, véleménynyilvánítás és álhírek - többek között ezekről a témákról beszélgettünk Sorbán Kingával, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Információs Társadalom Kutatóintézetének munkatársával.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
10.
15:56

A Google az Apple nyomdokaiba lép az adatvédelem területén

2022-től minden, a Google Play kínálatában elérhető applikációnak kötelessége lesz megosztani az adatgyűjtésre vonatkozó információkat, így a felhasználók eldönthetik ezek alapján, hogy használni fogják-e az adott appokat - írja a PCWorld a cég blogbejegyzése nyomán. Ezzel a Google az Apple nyomdokaiba lép, amely az iOS 14.5 szoftverfrissítéssel bővítette az személyes adatvételemre vonatkozó biztonsági lehetőségeket.

Szerző(k): Szász Péter
05.
10.
09:43

Google-fiókot használ? Akkor erre számíthat

Mindenkinél bekapcsolja a Google az úgynevezett kétfaktoros hitelesítést.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
05.
13:03

Új programokat indít Magyarországon a Google

Bár a koronavírus-járvány felgyorsította a digitalizációt, még bőven van hova fejleszteni a magyarok digitális ismereteit. A Google partnereivel együtt ebben segít vállalkozóknak, startupoknak és magánszemélyeknek, hogy felpörgeti az 5 évvel ezelőtt indított Grow with Google oktatási programot.

Szerző(k): Szász Péter
04.
28.
09:29

Lecsapott a dagadt macska a tejfölre

Az elemzők ugyan számítottak rá, hogy az internetes szolgáltatásokat kínáló cégek nagy használt látják a pandémiával járó bezártságnak, miután az otthon ülő emberek többet interneteznek, ám a Google szárnyalás ennek tükrében is meglepő.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
27.
15:38

Agresszívan terjed egy új Android-vírus

Az elmúlt időszakban agresszíven kezdett terjedni egy vírus, mely néhány óvatlan kattintás után már meg is fertőz bármilyen Androidos készüléket. Bankkártya-adatokat és jelszavakat is lop a kártevő.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
26.
16:01

Jelentenek a nagy techcégek, emelkedéssel nyitott New York

Emelkedéssel nyitottak az irányadó New York-i tőzsdemutatók hétfőn, miközben a befektetők már a nagy technológiai vállalatok gyorsjelentéseire várnak - adta hírül az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
21.
10:16

A világsiker felé tart a magyar modell

A magyar reklámadótörvény az egyetlen olyan szabályrendszer az EU-ban, amely az uniós joggal összhangban adóztatja meg a technológiai óriáscégeket, a közösségi oldalak üzemeltetőjét. A magyar adóra már Amerikában is felfigyeltek, s lemásolnák - mondta Izer Norbert adóügyi államtitkár a Médiapiacnak adott interjúban.

Szerző(k): Domokos László