gvh

11.
28.
16:49

Nekiment Bige Lászlónak Nagy István agrárminiszter

Felbecsülhetetlen kárt okozott a magyar gazdáknak és fogyasztóknak Bige László műtrágyakartellezése - jelentette ki az agrárminiszter vasárnap a Facebook-oldalán.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
11.
22.
14:15

Döntöttek a magyar bírák, tényleg ingyen van a Facebook

A Kúria nemrégiben nyilvánosságra hozott ítéletében pontot tett annak a vitának a végére, hogy a Facebook magát ingyenesnek hirdető gyakorlata jogsértő-e.

Szerző(k): Rácz Gergő
11.
20.
12:44

Már most érdemes készülni a következő Black Friday-re, mutatjuk, hogyan

A november 26-i” fekete pénteket” nem csak a fogyasztók, de a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) is figyelemmel kíséri. A Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda összefoglalta, hogyan lehet úgy akciózni, hogy közben betartjuk a szabályokat.

Szerző(k): Szepesi Anita
11.
15.
11:38

Rábólintottak az áramkereskedők nászára

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte a francia tulajdonszerzést egy hazai villamossági termék-nagykereskedő felett, miután az alapos vizsgálat megállapította: az ügylet nem csökkenti jelentős mértékben a versenyt az érintett piacokon, és káros hatásai sem várhatóak.

Szerző(k): Rácz Gergő
11.
12.
18:20

Jajj a Google-nak: bíróság mondta ki, hogy visszaélt az erőfölényével

Az Európai Törvényszék helyben hagyta az Európai Bizottság Google-ra kiszabott, 2,42 milliárd eurós versenyfelügyeleti bírságát, egyúttal kimondta: a cég visszaélt erőfölényével. A döntés megerősítőleg hathat a hazai, hasonló versenyhatósági vizsgálatokra is; a GVH máris vizsgálódik.

Szerző(k): Molnár Csaba
11.
08.
12:57

GVH-bírság a jutalom azért, hogy borravalóba hajszolták a fesztiválozókat

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) összesen közel hétmilliós bírságot rótt ki a hazai fesztiválok legnagyobb fizetőterminál-szolgáltatóira, a Festipay és a HelloPay üzemeltetőire. Előbbi ugyanis hiányosságokkal teljesítette önként vállalt korrekciós kötelezettségeit, míg utóbbi a hatósági tiltás ellenére folytatta tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatát.

Szerző(k): Molnár Csaba