gyógyszer

06.
08.
12:36

Még sosem voltak ekkora veszélyben a vásárlók

A magyarok 15 százalékával előfordult már, hogy hamisított terméket vetettek meg vele. A hamisított termékek súlyos egészségügyi és biztonsági kockázatokat rejthetnek. Világszerte 4 milliárd euró értékben kerülnek forgalomba például hamis gyógyszerek. Az uniós behozatal 6,8 százaléka – 121 milliárd euró értékben – hamisítvány.

Szerző(k): Molnár Csaba
06.
02.
13:28

Jó hírt közölt a Richter

Japánra és Tajvanra is kibővítette az általa fejlesztett cariprazine forgalmazására az AbbViel fennálló licenc megállapodást a Richter - jelentette ma a gyógyszergyártó.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
31.
16:43

Itt a kormány legszebb ajándéka: kínai vakcinát gyártanak majd a Nemzeti Oltóanyaggyárban

Megállapodás született arról, hogy a Magyarországon jelenleg építés alatt álló Nemzeti Oltóanyaggyár alkalmas lesz a koronavírus elleni kínai vakcina előállítására is, ami nagy stratégiai előnyt jelent majd az ország számára - jelentette be Szijjártó Péter hétfőn Kínában.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
21.
16:23

Nagyon jó hírt kapott a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. és a Myovant Sciences megkapta az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) emberi felhasználásra szánt gyógyszerkészítmények bizottsága (CHMP) pozitív véleményét a méhmióma középsúlyos és súlyos tüneteitől szenvedő fogamzóképes korú felnőtt nők kezelésére szolgáló Ryeqo készítményre.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
20.
17:39

Törzskönyvezhetik a Richter fogamzásgátlóját

Az Európai Bizottság elfogadta a Richter Gedeon Nyrt. új, kombinált, orális fogamzásgátlójának törzskönyvezési kérelmét - közölte a gyógyszeripari vállalat a tőzsde honlapján.

Szerző(k): Szász Péter
05.
16.
18:15

Koronavírus: Ha ön is szedett favipiravirt, fontos, hogy tudjon erről

A Covid-19 kezelésénél alkalmazott favipiravir szedése után esetlegesen kialakuló fényérzékenységről ír egy tanulmányra hivatkozva Koronavírus vakcináció - Szakirodalmi tallózó című Faebook-oldalán Dobson Szabolcs szakgyógyszerész. A téma különösen a téma a nyár közeledtével kiemelten fontos, célszerű lennek, ha az OGYÉI is felhívná a jelenségre az érintettek figyelmét.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
14.
11:25

Mi történik, ha keverik az AstraZenecát a Pfizerrel? - Íme, a kezdeti adatok

Angliában már egy ideje vizsgálják, hogy mi történik, ha a Pfizer/BioNTech és az AstraZeneca Covid-elleni oltásait vegyesen adják be. Ennek a vizsgálatnak most közölték a kezdeti mellékhatás/biztonságossági adatait a Lancet című tekintélyes tudományos folyóiratban.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna