gyümölcs

05.
15.
11:31

Az élelmiszeripar legnagyobb trükkje, ami a narancslével történik

Tavaly a narancslé volt az egyik leggyorsabban dráguló árupiaci termék, mégsem igazán érezték ezt meg a fogyasztók, cserébe a bolti narancs ára erősen ingadozott, és volt 80 százalékos különbség is az alapanyag és annak alapanyaga között. A trükk a gyártási oldalon van, ami most egy évig megóvta a vásárlókat attól, hogy drágán vásároljanak gyümölcslevelet, de a jövő még okozhat meglepetést. Nincs összeesküvés, a 100 százalékos narancslé valóban 100 százalékos narancslé, de nem olyan, mintha magának facsarná.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
11.
17:25

Új paradicsomfajta termesztése kezdődött Magyarországon

Új paradicsomfajta termesztése kezdődött Magyarországon, a különleges sötétlila színű termés a következő hónapokban már forgalomba is kerül – közölte a Syngenta kedden az MTI-vel.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
28.
11:08

Magyar vásárlók kontra zöldségek és gyümölcsök - megjött az eredmény

A magyarok több mint fele kevesebb mint 10 ezer forintot költ zöldségre és gyümölcsre egy-egy hónapban - derül ki a Napi.hu számára a Pulzus Kutató által készített friss közvélemény-kutatásból. 100-ból 7-en pedig egyáltalán nem költenek ezekre.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
22.
22:08

Jelentős károkat okozott a Tolna megyei gyümölcsösökben a fagy

Jelentős károkat okozott a Tolna megyei gyümölcsösökben az április eleji fagy, a termelők 70-80 százalékra becsülik a kár mértékét - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Tolna Megyei Igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
21.
20:02

Rossz hír jött a magyar gyümölcsösökből

Az idei baracktermés háromnegyedét elvitte a fagy néhány hét alatt. A gyümölcsárak emelkedése több mint háromszorosa az inflációnak a KSH szerint. Újfajta gyümölcsfákat telepítene az agrárgazdasági kamara.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
19.
10:11

Menő lett az egyik magyar őszibarack, uniós "plecsnit" kapott

Az Európai Bizottság április 19-én oltalom alá vette a Budaörsi őszibarack elnevezést, ezzel 67-re emelkedett az uniós oltalomban részesült magyar földrajzi árujelzők száma - közölte az agrártárca.

Szerző(k): Csernátony Csaba