gyemszi

08.
06.
12:35

Anarchia a kórházakban - ki a hibás?

Botrány, anarchia, káosz - fogalmazott a kórházakban és szakrendelőkben talált gazdasági állapotokról a Magyar Időkben Domokos László ÁSZ elnök. A kórházigazgatók felelősségének boncolgatása közben azonban mintha megfeledkezett volna arról, hogy a kórházak 6 éve állami tulajdonban, állami ellenőrzés alatt állnak. A fenntartó felelősségéről ugyanis nem esett szó.

Szerző(k): Szepesi Anita
02.
11.
17:55

Sorozathibák a kórházakban - új ÁSZ-jelentés érkezett

Fizetőképtelenséggel, vagyonvesztéssel, a pénzügyi és a vagyongazdálkodás hiányosságaival szembesültek ismét az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrei a most lezárult két kórház, a Péterfy Sándor utcai, valamint a Jahn Ferenc kórház ellenőrzésekor - derül ki a frissen közzétett jelentésből.

Szerző(k): Napi.hu
02.
04.
13:17

Vagyonvesztés és adósságnövekedés - ezt találta az ÁSZ a kórházakban

Évek óta fennálló fizetőképtelenségről, súlyos vagyonvesztésről, a hatékony gazdálkodáshoz szükséges feltételek hiányáról tanúskodik az Állami Számvevőszék (ÁSZ) két kórházban, a Zala megyei és a budapesti Szent János kórházban végzett ellenőrzési tapasztalatait összefoglaló, az ÁSZ honlapjára felkerült jelentés. További intézményeket jelenleg is vizsgálnak.

Szerző(k): Napi.hu
07.
29.
19:19

Így költik a milliárdokat Magyarországon - sokatmondó számok

Egyre több beszerzést bonyolít le az államhoz került egészségügyi intézmények fenntartója, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, amely a központosított gyógyszer- és eszközbeszerzések mellett uniós támogatású infrastruktúrafejlesztési projekteket is menedzsel.

Szerző(k): Napi.hu
01.
22.
16:51

Pénzt kapnak a kórházak - Már számolják, kinek mennyi jusson

Megyei egyeztető bizottságok keresik e héttől az adott terület egészségügyi ellátásának lehető legjobb működési kereteit a biztonságos betegellátás és az intézményi adósságállomány növekedésének megállítása, a jelenlegi tendenciák megfordítása érdekében - adta hírül a szaktárca.

Szerző(k): Napi.hu
01.
05.
07:08

Nehéz döntés vár a kórházakra - Mi lesz a betegekkel?

Le kell választani a nem működő és nem a valós betegellátást szolgáló részeket az egészségügyi ellátórendszerről, különben a pluszpénzek továbbra is elszivárognak. Ehhez a szakmai döntést a kórházigazgatóknak kell meghozni - mondta a Napi.hu-nak adott interjúban Ónodi-Szűcs Zoltán, az újjászervezésre váró Gyemszi, a majdani ÁEEK vezetője.

Szerző(k): Szepesi Anita
12.
18.
07:11

Óriási gond a magyar kórházaknál - sokaknak fog fájni

Idén ősszel katasztrofálisan romlott a fizetési hajlandóság, másfél hónapja, mióta kiderült, hogy jövőre 60 milliárdos konszolidációt terveztek a költségvetésbe, a kórházak gyakorlatilag leálltak a beszállítók kifizetésével - mondta lapunknak Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára.

Szerző(k): Szepesi Anita
12.
16.
16:11

Változások jönnek a táppénzszabályoknál

Létrejön az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK), a gyógyszer-nagykereskedelmet pedig a létfontosságú rendszerek és létesítmények közé sorolják - a többi közt erről szól az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú törvények módosítása, amelyet kedden fogadott el a Ház.

Szerző(k): MTI
11.
11.
08:45

Újabb részletek derültek ki az egészségügy átalakításáról

Átszervezik az egészségügyi háttérintézményeket, az átalakított és átnevezett Gyemszihez kerül a központosított kórházadósság, a kórházak feladatait pedig újraosztják - derül ki többek Zombor Gábor egészségügyi államtitkár interjúiból, melyeket a Medicalonline internetes szaklapnak és a Világgazdaságnak adott.

Szerző(k): Napi.hu
10.
01.
20:36

Megvan a kórházfenntartó új vezetője

A mai nappal Ónodi Szűcs Zoltán nevezte ki a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) főigazgatójává az emberi erőforrás miniszter a szeptember 30-val felmentett Török Krisztina helyett.

Szerző(k): Napi.hu