gyerek

04.
17.
19:53

Koronavírus: veszélyben a túlsúlyos kamaszok

A túlsúlyos kamaszoknak van szükségük intenzív kórházi kezelésre, ha elkapják a koronavírust - mondta Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója az RTL Híradónak.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
17.
11:47

Iskolanyitás: Orbán Viktor egy nem létező WHO-protokollra hivatkozott (Frissítve: reagált a KTK)

Orbán Viktor pénteken az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyik protokolljára hivatkozott, amikor arról beszélt, hogy miért döntöttek a hétfői iskolanyitás mellett. Csakhogy a Népszava szerint a nemzetközi szervezetnek nincs olyan protokollja, ami ilyet javasolna. A Miniszterelnökség pedig nem árulta el a lapnak, hogy pontosan mire is gondolt a miniszterelnök. Frissítés: a cikk megjelenése után a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) jelezte, hogy fogalmazott meg ilyen ajánlást az egészségügyi szervezet és az UNICEF.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
17.
08:35

Januártól 50 ezer forintra emelkedhet az árvaellátás minimuma

Több mint duplájára, 50 ezer forintra nő január elsejétől az árvaellátás minimuma - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter a közmédiával.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
16.
20:38

Több gyereknek ígér táborozási lehetőséget a miniszter

Megduplázódik a megújult Erzsébet-tábor befogadóképessége, így jelentősen nőhet a korábbi évi százezres létszám - nyilatkozta a családokért felelős tárca nélküli miniszter a közmédiának pénteken Zánkán.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
15.
09:32

Súlyos spermahiánnyal küzd Svédország

Svédországban akut spermahiány alakult ki a mesterséges megtermékenyítéssel foglalkozó intézetekben, mivel a koronavírus-járvány idején a potenciális donorok elkerülik a kórházakat, ami az egészségügyi rendszer nagy részében leállította az inszeminációkat, és évekkel meghosszabbította a várakozási időt - írja a Reuters.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
13.
06:40

Kora őszre jöhet az oltás a gyerekek számára Amerikában

Már kora ősszel rendelkezésre állhat a koronavírus elleni védőoltás az Egyesült Államokban a 12 és 15 év közötti fiatalok számára, és valószínűleg a gyermekorvosok fogják beadni - mondta hétfői virtuális sajtótájékoztatóján Andy Slavitt, a Fehér Ház vezető Covid-19-tanácsadója.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
12.
20:22

Koronavírus: egyre több gyerek, köztük pár hetes csecsemők is kórházba kerülnek

A járvány harmadik hullámában a háziorvosok is egyre többször találkoznak súlyos koronavírus szövődményekkel gyermekeknél - mondta a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke az RTL Híradónak.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
12.
11:53

Ha csokos hitele van, erről tudnia kell!

Bírságbombán ülnek azok a párok, akik gyerek nélkül maxolják ki a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) - hívta fel a figyelmet a Bank360.hu. Az új támogatási elemek miatt ráadásul még súlyosabb lehet majd a helyzetük 10 év múlva.

Szerző(k): Domokos László
04.
09.
22:44

Szomorú adat az online oktatásról: semmit vagy alig tanultak a gyerekek

Súlyos tanulási hiányosságokhoz vezettek tavaly a koronavírus-járvány miatti iskolabezárások, az alsó tagozatos diákok jóformán semmilyen haladást nem értek el az az otthoni tanulással, az alacsony műveltségű családokban különösen markáns a tanulási veszteség - állapították meg az Oxfordi Egyetem kutatói az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) közzétett tanulmányukban.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
08.
19:04

Egyre több a lélegeztetésre szoruló gyerek Magyarországon

Sok a légzéstámogatásra szoruló gyerek, vagyis egyre több serdülő kerül lélegeztetőgépre, vagy non-invazív segítségre. Szakértők azt javasolják, hogy kezdjék el oltani a serdülőket is, a kormány a hatóságok döntésére vár.

Szerző(k): Szabó Dániel