gyorsjelentés

05.
07.
18:35

Nagyon beindult az Audi

Jelentős mértékben növelte forgalmát és nyereségét az első negyedévben az Audi, a Volkswagen konszern prémium márkája, éves előrejelzésében azonban “óvatos optimizmussal” a tavalyinál nagyobb, de az első negyedévinél kisebb bevételarányos jövedelmezőség elérését tűzte ki célul.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
17:40

Fejleszt és növekszik az OTP Romániában

Az OTP Bank Románia 7 millió lej (1 lej=72,78 forint) konszolidált adózás utáni nyereséget ért el az első negyedévben, ami jelentős javulás az előző év azonos időszakához viszonyítva, amikor a koronavírus-járvány miatt a kockázati költségek 48 millió lejes emelkedése 11 millió lej veszteséget eredményezett – közölte pénteken a bank.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
04.
14:43

Javított az éves előrejelzésén a Pfizer

Javította éves bevételi és nyereség-előrejelzését a Pfizer amerikai gyógyszergyártó, mivel a koronavírus-járvány miatt továbbra is hatalmas a kereslet a BioNTech német biotechnológiai vállalattal közösen fejlesztett vakcinája iránt - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
03.
19:02

Hiába minden, Európa egyszerűen nem tud elég jó lenni

Sosem produkáltak még ennyire jó negyedévet az európai tőzsdei cégek mint most. A befektetőknek a jelek szerint ez azonban már nem elég, a jó hírekre nem tudnak emelkedni az árfolyamok.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
03.
07:46

Az omahai bölcs még gazdagabb lett

A Berkshire Hathaway amerikai holdingtársaság 11,7 milliárd dolláros profittal zárta az idei első negyedévet az egy évvel korábbi hatalmas, 49,7 milliárd dollár veszteség után, amit a pandémia miatt zuhanó részvényárak okoztak.

Szerző(k): Domokos László
05.
03.
06:55

Taroltak a kávésok és a háziállatosok

A koronavírus-járvány a kávéfogyasztásra is jelentős hatással volt, a Nespresso kávékapszulákat és Nescafé instant kávékat is gyártó Nestlé például az elmúlt évtized legnagyobb negyedéves forgalomnövekedését érte el. A kávék mellett még a kisállateledelek értek el jelentős növekedést a Nestlénél, a bezártság miatt ugyanis sokan fogadtak be háziállatokat is.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
29.
13:56

A vártnál is jobban szalad a Facebook szekere

A vártnál nagyobb bevételt és nyereséget ért el a Facebook az első negyedévben, de a cég szerint a növekedés jelentősen visszaeshet az év további részében, mivel az Apple új adatvédelmi beállításai megnehezítik a hirdetések személyre szabását.

Szerző(k): Domokos László
04.
29.
12:26

Duplázta nyereségét az Apple

Az Apple az egy évvel korábbinak másfélszeresére rúgó értékesítési árbevétel mellett megduplázta nyereségét a második negyedévben a szerdai amerikai tőzsdei zárást követően a honlapján közzétett jelentés alapján.

Szerző(k): Domokos László
04.
28.
20:05

Már a hatodik egymást követő negyedévben veszteséges a Boeing

Január-márciusban a hatodik egymást követő negyedévben termelt veszteséget a Boeing amerikai repülőgépgyártó, de reményeik szerint idén már talpra állnak a koronavírus-járvány visszaszorulásának, és annak köszönhetően, hogy ismét szállíthatják a 737 MAX típusú gépeiket - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
26.
16:01

Jelentenek a nagy techcégek, emelkedéssel nyitott New York

Emelkedéssel nyitottak az irányadó New York-i tőzsdemutatók hétfőn, miközben a befektetők már a nagy technológiai vállalatok gyorsjelentéseire várnak - adta hírül az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika