hadgyakorlat

09.
13.
09:02

Oroszország úgy fegyverkezik, mintha nem lenne holnap

Oroszország tovább fogja fejleszteni fegyveres erőit nemzeti érdekeinek védelmében - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön, miután megtekintette a Vosztok-2018 hadgyakorlatot.

Szerző(k): Szabó Dániel
08.
30.
16:04

Orosz katonák gyakorlatoznak a Földközi-tengeren

Hadgyakorlatot tart Oroszország a Földközi-tengeren szeptember 1. és 8. között, a hadiflotta több mint 25 hajójának és a légierő 30 repülőgépének részvételével - közölte csütörtökön az orosz védelmi minisztériumra hivatkozva az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
08.
28.
11:05

Olyanra készül az orosz hadsereg, amire még nem volt példa

Minden eddiginél nagyobb hadgyakorlatára készül Oroszország szeptemberben, Vosztok-2018 fedőnévvel - közölte Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter kedden Abakánban.

Szerző(k): Dzindzisz Sztefan
08.
17.
08:12

Kína a haderejét fitogtatja az USA szerint

Kína "valószínűleg csapásmérést gyakorol" az Egyesült Államokra - olvasható a Pentagon éves jelentésében.

Szerző(k): Szász Péter
06.
19.
07:33

Elmarad Amerika erődemonstrációja

Az Egyesült Államok felfüggeszti az augusztusra tervezett, Dél-Koreával közös hadgyakorlatot - jelentette be hétfőn Dana White, a védelmi minisztérium szóvivője. Közben Mike Pompeo külügyminiszter Detroitban azt közölte, hogy Phenjanba készül.

Szerző(k): Szász Péter
06.
12.
13:14

Észak-Korea-csúcs: ezt mondta Trump a "nagyon átfogó" megállapodásról

"Intenzív órákat" töltött Donald Trump amerikai elnök Kim Dzsongun észak-koreai vezetővel és a zárónyilatkozat is "nagyon átfogó" - derült ki Trump találkozót követő sajtótájékoztatóján. A dokumentum részleteiről a tárgyalások a jövő héten kezdődnek.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
15.
22:54

Máris lemondaná Észak-Korea a történelmi találkozót Trumppal

Észak-Korea Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezető június 12-ére Szingapúrba kitűzött csúcstalálkozójának lemondásával fenyegetett a jelenleg zajló amerikai-dél-koreai hadgyakorlat miatt - jelentette a KCNA észak-koreai hírügynökség.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
09.
19:04

Észak-Korea sejtelmesen hallgat, valami készül

Az észak-koreai rezsim szokásától eltérően nem válaszolt katonai provokációkkal a dél-koreai és az amerikai hadsereg szokásos év eleji hadgyakorlatára. A szakértők meglepődtek, de úgy gondolják, tudják, mi van a háttérben. Ulánbátor lehet a Donald Trump-Kim Dzsongun találkozó helyszíne.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
01.
11:31

Kiszivárgott: készülnek a háborúra Észak-Korea ellen

Rendkívül kellemetlen tanulságokkal jártak azok a tesztek, amelyeket az amerikai hadsereg legfelsőbb vezetőinek jelenlétében végeztek annak kiderítésére, milyen áldozatokkal járna, ha kirobbanna a háború Észak-Korea és az USA között. Az amerikai katonaság elképesztő emberveszteséget szenvedne el.

Szerző(k): Komócsin Sándor
01.
21.
14:17

Orosz inváziótól félnek a svédek - jön a háború?

Svédországban évtizedek óta először háborús felkészülési tájékoztató anyagot postáznak a lakosságnak. Ebben tudatják az emberekkel, mit kell tenniük egy orosz támadás esetén. Az ország politikai elitje azon vitatkozik, hogy belépjen-e Svédország a NATO-ba.

Szerző(k): Komócsin Sándor