hajó

05.
10.
17:28

Egy kicsit csúszik a Hableány-emlékmű avatása

Az utazási korlátozások miatt nem tudják átadni a második évfordulón a Hableány-katasztrófa emlékművét - írja a Magyar Nemzet.

Szerző(k): Szász Péter
05.
10.
14:12

Emberi hibák miatt vesznek tengerbe az értékes konténerek

Hét éves csúcsot döntött az óceánokba veszett hajózási konténerek száma. Tavaly több mint 3000 konténer esett a tengerekbe, idén áprilisig pedig ezernél több veszett el, ez körülbelül 155 millió dolláros veszteséget jelent a hajózási világszervezet (WSC) kimutatása szerint. A konténerekben a gumiabroncsoktól kezdve a folyékony etanolon át a mobiltelefonokig mindenféle árut szállítottak, ezek hiánya pedig fennakadásokat okoz a kiskereskedelemben. - írja az Euronews.

Szerző(k): Szász Péter
05.
06.
14:36

Francia és brit hadihajók néznek farkasszemet egymással halászok miatt

Franciaország csütörtökön két tengeri járőrhajót küldött a La Manche-csatorna brit szigete, Jersey körüli vizekre, miután Nagy-Britannia két haditengerészeti hajóját is bevetette a brexit utáni halászati jogokról kiéleződött vitában.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
06.
07:29

A brexit új frontja miatt hadihajókat küldenek a britek az uniós vizekre

Az Egyesült Királyság haditengerészete egy hajója járőrözik a Jersey szigete körüli vizeken, mivel a brexit utáni halászati jogok körül kialakult vita miatt aggódnak, hogy francia hajók blokád alá vonják a La Manche csatornán lévő brit területet.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
01.
10:40

Lassan elkészül a Hableány-emlékmű

Május 29-én, a Hableány-katasztrófa második évfordulóján átadják a Margit híd pesti hídfője mellett épülő emlékművet. Múlt hétvégén már beemelték a két ütköző hajót szimbolizáló gránittömböt, a hajók közötti területre pedig korábban már elültettek egy páfrányfenyőt - írja a Magyar Nemzet.

Szerző(k): Szász Péter
05.
01.
08:20

Változik a balatoni komp menetrendje

Május elsején megháromszorozzák a menetrendi hajók indítását Fonyód-Badacsony között a többi naphoz képest, a komp májustól hosszabb üzemidővel közlekedik Szántód-Tihany útvonalon - írja az MTI a Balatoni hajózási Zrt. (BAHART) tájékoztatása alapján.

Szerző(k): Szász Péter
04.
28.
17:18

Hableány: milliárdos pert indítanak a dél-koreai áldozatok hozzátartozói

Egyedülálló, 4,3 milliárd forintos kártérítési per van a törvényszék előtt. Korábban még soha nem követeltek ekkora kártérítést magyar bíróságon. Az óriási jóvátételt egy magyar ügyvédi iroda nyújtotta be a Hableány-katasztrófa 26 dél-koreai áldozatának hozzátartozói nevében - írja a Magyar Nemzet.

Szerző(k): Szász Péter
04.
27.
13:36

Sokkoló videót vetítettek le a Hableány-baleset tárgyalásán

A Hableány-hajóbalesetről vetítettek le több felvételt kedden a Fővárosi Törvényszéken, köztük azt is amelyiket egy amerikai turista készített a Viking Sigyn hajóorrából, közvetlenül a baleset előtt - írja a Telex.

Szerző(k): Szász Péter
04.
26.
07:08

Kíméletlen drágulás a szállítmányozásban, ennek vége nem lesz, amíg a járvány le nem cseng

Drasztikusan megnőttek a szállítmányozás költségei a nemzetközi kereskedelemben, amelynek egyik fő oka a konténerhiány. De hogyan jutottunk el idáig, és miért nem sikerül megoldást találni a hiányra? Peternics Zoltán, az a. Hardtrodt (hungary) Tengerentúli és Légi Szállítmányozási Kft. ügyvezetője szerint nem érdemes azt gondolni, hogy a nehézségek nyárra enyhülni fognak. A szereplőknek tartósan magas árakra kell berendezkedniük.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
24.
13:50

Óriáshajó haladt át a holland folyókon, ilyet még nem sokan láttak

A Feadship hajógyárból Goudán és Rotterdamon keresztül az Északi-tenger felé csorgott az óriási szállítóhajó.

Szerző(k): Rácz Gergő