hiány

05.
06.
09:56

Akut bábahiányra figyelmeztet az ENSZ

Az ENSZ Népesedési Alapja, az Egészségügyi Világszervezet és a Bábák Nemzetközi Szövetsége által közösen készített tanulmány szerint a 900 000 bába hiánya a szükséges globális bábaállománynak alig egyharmadát teszi ki - közölte az AFP.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
30.
17:44

Vakcinahiány van Indiában

India több államából jelentették pénteken, hogy kifogytak a koronavírus elleni oltóanyagból, így az országban elmarad a hét végére tervezett nagyszabású oltási kampány - idézi az MTI hírét a 444.hu.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
29.
11:21

Leáll az egyik Mini-üzem és a BMW is csökkenti termelését a chiphiány miatt

Mostanáig a BMW azon nagyon kevés autógyártó egyike volt, amelynek nem kellett korlátoznia termelését a globális chiphiány miatt, de már a bajor vállalatot is elérte a probléma - írja a G7. Egy Mini-üzem leáll és van olyan BMW-gyár, ahol csökkenteni kell a termelést.

Szerző(k): Szász Péter
04.
28.
21:45

Rekordszintre emelkedett az amerikai árukereskedelmi mérleg hiánya márciusban

Február után márciusban is rekordszintre emelkedett az amerikai árukereskedelmi mérleg hiánya, jelezve, hogy a kereskedelem lefelé húzta a gazdasági növekedést az első negyedévben, ám ezt valószínűleg bőven ellensúlyozta a robusztus belső fogyasztás a masszív kormányzati támogatás közepette.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
26.
16:48

Ismét leállt a kecskeméti Mercedes, oltják a dolgozókat

A beszállítói nehézségek okozta alkatrészhiány miatt ismét leállt a termelés a kecskeméti Mercedes-gyárban; a vállalat a munkavállalói oltására és új modellje sorozatgyártásának előkészítésére használja ki az időt - írja az autógyártó cég közlésére hivatkozva az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
23.
13:05

Így magyarázza a PM az óriási hiányt

A járványügyi védekezés, a vakcinabeszerzések biztosítása és a gazdaság újraindítását szolgáló intézkedések következtében az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt központi alrendszere 1144,1 milliárd forintos hiánnyal zárta az első negyedévet, ami 37,5 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál; a társadalombiztosítási alapok hiánya 110,2 százalékkal nőtt - derül ki a Pénzügyminisztérium pénteken kiadott részletes tájékoztatójából.

Szerző(k): Domokos László
04.
23.
08:40

Kovács Árpád: a növekedés tíz százalék felett lehet a második negyedévben

A GDP-arányos államadósság a tavaly év végi 80,4 százalékról az idei év végére várhatóan 79,9 százalékra csökkenhet, megfelelve az Alaptörvény előírásainak - mondta Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács (KT) elnöke a Növekedés.hu-nak.

Szerző(k): Domokos László
04.
22.
07:56

Titkolózik a kormány, nem tudni, mire megy majd a pénz

Biankó csekket kér a kormány a parlamenttől, úgy emelnék ugyanis a költségvetési kiadásokat, hogy nem derült ki mire akarják fordítani valójában a pénzt a minisztériumok.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
16.
15:12

Törpehiányt okozott az Ever Given

Amikor a múlt hónapban az Ever Given teherhajó keresztbe fordult a Szuezi-csatornán felszínre jöttek a globalizált ellátási láncok gyenge pontjai. Most ezt tapasztalják meg a brit kertitörpe-fanatikusok: gnómok nélkül maradnak a kertjeik.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
14.
17:07

OECD: új alapokon kell újjáépíteni a világgazdaságot

A koronavírus-járványra és drámai következményeire való tekintettel a gazdaság új alapokra helyezett újjáépítését javasolja az OECD a krízishelyzetekkel szembeni ellenállóképesség erősítése érdekében - közölte az MTI. A szervezet áltlal készített friss tanumány Magyarországra vonatkozó része szerint hazánkban az állami beavatkozás mértéke gyengíti a termelékenységet.

Szerző(k): Szabó M. István