hitel

05.
27.
11:02

Hiába várja a kormány, hogy az extraprofitadó miatt csökkenjenek a hitelkamatok

A hitelkamatok betéti kamatoknál gyorsabb ütemű emelkedésével indokolta a kormány a bankrendszerre kivetett extraprofit adót. A money.hu szakértői szerint a hitelkamatok nem fognak csökkenni egy ilyen adóteher miatt.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
26.
10:25

Mészáros Lőrinc bankjának jól ment az idén

Erős negyedévet zárt az MKB Bank, amely 29,0 milliárd forint nyereséget ért el. A pénzintézet egyaránt növelte betét- és hitelállományát, és sikeres volt mind a lakossági-, mind a vállalati ügyfelek körében.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
25.
11:55

Fájni fog a kamatstop vége: ez volna az MNB javaslata

Magasabb betéti kamatokat, és a kamatstop célzott folytatását szeretné a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A nyugdíjasok és a gyereket nevelők maradhatnának júliustól a védőháló alatt. A vállalati hiteleknél növelheti a kockázatot, ha nem képesek a cégek áthárítani a fogyasztókra az energia- és nyersanyagárak növekedését.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
23.
11:22

A K&H profitját is megcibálta a Sberbank csődje

A K&H Bank adózás utáni eredménye 10,3 milliárd forint volt a 8,9 milliárd forintos rendkívüli OBA befizetést követően 2022 első negyedévének végén. A K&H Biztosító 2 milliárd forintos adózás utáni eredményt ért el 2022 első negyedévében.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
23.
10:12

OTP: ha nincs elég pénze, a magyarok több mint fele hitelből vásárolna

A 25-54 év közötti lakosság közel fele tervez nagyobb összegű vásárlást a következő fél évben és jelentős többségük úgy gondolja, hogy ezeket a kiadásokat nagyon alaposan megfontolja. Az OTP Bank számára készített felmérésből az is kiderül, hogy szükség esetén az emberek több, mint fele nyitott arra, hogy személyi kölcsön felvételével finanszírozza kiadásait.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
22.
08:07

Felvettük a babaváró támogatást, erre megcsalt a férjem: mit tegyek?

Segít a mindennapi pénzügyi döntésekben a Napi.hu. A Financiológus rovatban olvasói leveleket válaszolunk meg, a lapunk csapata és külső szakértők tudását felhasználva. Írjon nekünk bizalommal a [email protected] címre!

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
20.
14:52

Lecsapnak a hitelezők, köztük Kína, szegény kis Srí Lankára

Újabb bizonyítékát adta a világ, mekkora különbség, ha egy szerény képességű országot vissza nem térítendő támogatások helyett hitelekből finanszíroznak. Srí Lanka, amely főként infrastrukturális fejlesztésekre - tehát nem presztízs beruházásokra - vett fel hiteleket mások mellett Kínától is az új selyemút program keretében, elérkezett a fizetésképtelenséghez.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
20.
10:29

Hatalmas a szegénység a régióban, és csak romlik a helyzet

Nagyjából minden ötödik kelet-közép-európait, 14 millió embert érint a szegénység. A koronavírus-járvány miatt tovább romlott a helyzet az elmúlt években, és hosszú távon az ukrajnai háború is növelheti a szegénységet a régióban.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
19.
07:08

Kiszámoltuk: hatalmas összeget bukhatnak a háztartások az idén az infláción

OTP és keményvaluta - ezek lettek az első negyedév slágerbefektetései a lakosságnál. A magas infláció miatt sokan léptek, de történelmi rekordon áll az a pénzösszeg is, amivel semmit sem kezdett a lakosság a lassan két számjegyű infláció ellenére. A lakosság 1800 milliárd forintot bukhat ezen egyetlen év alatt.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
18.
18:48

Nagy árat fizethet sok csok-hiteles, aki gyerek nélkül marad

Ha valaki felveszi a csok-támogatást, de gyerek nélkül marad, akkor súlyos büntetést kell fizetnie. A Bankmonitor.hu számítása szerint a kamatbírság még a legdrágább lakáshitelekére is ráver.

Szerző(k): Szabó Dániel