horvátország

05.
05.
19:12

Horvátországba is lehet utazni bármilyen oltással

Magyarország és Horvátország megállapodott arról, hogy kölcsönösen elfogadja az egymás által kiállított oltási igazolványokat, és mindazok, akik oltási igazolvánnyal rendelkeznek, szabadon közlekedhetnek a két ország között - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
02.
22:32

Horvátországba utazna? Fontos változást közöltek

A horvát belügyminisztérium vasárnap pontosította a horvátországi beutazással kapcsolatos közleményét, így a határátlépéshez csak abban az esetben lesz elegendő egy oltás, ha az illető igazolni tudja, hogy már átesett a koronavírus-fertőzésen - olvasható a koronavirus.hr oldalon.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
02.
14:42

Jó hírek érkeztek a délnyugati szomszédainktól

Horvátországban és Szlovéniában is csökkent az új koronavírussal fertőzöttek száma - derült ki a válságstábok vasárnapi jelentéséből.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
01.
19:54

Horvátország egyelőre nem enyhít a korlátozásokon

Horvátország szombattól május 15-ig meghosszabbította az egész országra vonatkozóan a jelenleg is érvényben lévő járványügyi intézkedéseket, amelyek főleg az összejövetelek létszámkorlátozásában és az üzletek nyitvatartási rendjének szabályozásában merülnek ki - írja az MTI a helyi sajtó nyomán.

Szerző(k): Szász Péter
04.
30.
15:11

Koronavírus: jó hírt kaptak az Adria szerelmesei

Horvátország könnyít a koronavírus-járvány miatti beutazási feltételeken, és már egy oltással is engedélyezi a határátlépést - közölte Davor Bozinovic horvát belügyminiszter, a válságstáb vezetője a testület pénteki sajtótájékoztatóján.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
29.
21:50

Nyereséggel zárta az INA az első negyedévet

Az INA horvát olajipari vállalat bevétele az első három hónapban elérte a 4,17 milliárd kunát (198,8 milliárd forint), ami 0,6 százalékkal több, mint tavaly ugyanebben az időszakban; a kiadásai 19,7 százalékkal 4,11 milliárd kunára (195,9 milliárd forint) csökkentek.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
22.
08:27

Tetőzhet a járvány Horvátországban

Most tetőzik a koronavírus-járvány harmadik hulláma Horvátországban - jelentette ki Krunoslav Capak, az ország közegészségügyi intézetének a vezetője.

Szerző(k): Szász Péter
04.
11.
14:55

Nagyvonalú lépésre készülnek a horvátok a turistákkal szemben

A horvát idegenforgalmi minisztérium részben fedezné a koronavírustesztek árát azon turisták esetében, akiknek hazatéréskor negatív tesztet kell felmutatniuk a határon - mondta Nikolina Brnjac tárcavezető vasárnap az RTL horvát kereskedelmi televíziónak adott interjújában.

Szerző(k): K. Kiss Gergely