idegenforgalom

05.
07.
11:10

Nem lesz elég Európa megmentéséhez az amerikai beavatkozás

A legnagyobb idegenforgalmat lebonyolító dél-európai országokon nem segíthet az, ha a megfelelő járványügyi igazolással rendelkező amerikai turisták beutazási engedélyt kapnak az EU-ba, ahogy azt az Európai Bizottság megígérte. Amire szükségük lenne, azzal viszont a dolgok jelenlegi állása alapján komoly gond lehet.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
07.
08:10

Máshol is elszórják az uniós pénzt

Arad megyében százával épültek az úgynevezett turisztikai információs pontok, amelyek többsége sohasem működött, sőt, volt olyan önkormányzat, amely eleve más célra akarta hasznosítani ezeket a helyiségeket.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
05.
13:03

Új programokat indít Magyarországon a Google

Bár a koronavírus-járvány felgyorsította a digitalizációt, még bőven van hova fejleszteni a magyarok digitális ismereteit. A Google partnereivel együtt ebben segít vállalkozóknak, startupoknak és magánszemélyeknek, hogy felpörgeti az 5 évvel ezelőtt indított Grow with Google oktatási programot.

Szerző(k): Szász Péter
05.
01.
11:53

Megtelt a Balaton a nyári hónapokra

Idén is van esély a nyári rekordforgalomra a belföldi turizmusban: hétről hétre nő az előfoglalások száma a vidéki szálláshelyeken, a nyári hónapokra már havonta csaknem egymillió vendégéjszakát lekötöttek, a legtöbbet, 1,1 milliót júliusra - mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a Magyar Nemzetnek.

Szerző(k): Szász Péter
05.
01.
08:20

Változik a balatoni komp menetrendje

Május elsején megháromszorozzák a menetrendi hajók indítását Fonyód-Badacsony között a többi naphoz képest, a komp májustól hosszabb üzemidővel közlekedik Szántód-Tihany útvonalon - írja az MTI a Balatoni hajózási Zrt. (BAHART) tájékoztatása alapján.

Szerző(k): Szász Péter
04.
30.
18:09

Újraindul a gemenci erdei vasút

Újraindul a gemenci erdei vasút a hétvégén, és fogadja a kirándulókat az ökoturisztikai központ is - közölte a Gemenc Zrt. pénteken az MTI-vel.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
30.
15:11

Koronavírus: jó hírt kaptak az Adria szerelmesei

Horvátország könnyít a koronavírus-járvány miatti beutazási feltételeken, és már egy oltással is engedélyezi a határátlépést - közölte Davor Bozinovic horvát belügyminiszter, a válságstáb vezetője a testület pénteki sajtótájékoztatóján.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
29.
10:40

Ingyen szállást foglalhat 1000 egészségügyi dolgozó a Hunguest Hotelsnél

Május 7-től kezdődően megnyitja tíz szállodáját a Hunguest Hotels, három szálloda all inclusive akciót is kínál vendégeinek a következő időszakban. Az első 1000 egészségügyi dolgozó díjmentesen foglalhat két főre szóló két éjszakás csomagot félpanziós ellátással a kijelölt szállodákba. Ezen túl az egészségügyi dolgozók 25 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe a következő három hét során történő foglalás esetén 2021. december 17-ig - írja az MTI az Opus Global és a Hunguest Hotels közlése nyomán.

Szerző(k): Szász Péter
04.
27.
10:58

Bejelentették a fürdők, hogy ellenőrzik a védettségi igazolványok meglétét

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) a fürdők fokozatos nyitását tervezi. Már május elsején megnyitnák néhány egységük kapuját. A várható ütemtervet a vonatkozó kormányrendelet megjelenése után teszik közzé - írja a Turizmus.com.

Szerző(k): Szász Péter
04.
25.
08:38

Mától szabad az átjárás a Szép-kártyák zsebei között

Az év végéig szabad az átjárás a Szép-kártya egyes alszámlái között, így mintegy egymillió munkavállaló bármelyik Szép-kártya zsebből fizethet a szálláshelyért, a vendéglátásért vagy a szabadidős-szolgáltatásért vasárnaptól - tájékoztatta az MTI-t Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára.

Szerző(k): Szász Péter