idegenforgalom

05.
24.
11:45

Változnak a szálláshely-közvetítőket érintő jogszabályok

Június 1-től lép hatályba az az új uniós szabályozás, amelyik többek között az online szálláshely-közvetítőket is korlátozza olyan megállapodások megkötésében, amelyek előírják, hogy például a hotelek kötelezően náluk hirdessék szobáikat a legkedvezőbb áron. A rendelet nemcsak a turisztikai szektort érinti, hiszen általánosan a beszállító és vevő közötti versenykorlátozó megállapodásokat tárgyalja - hívja fel a figyelmet a Kapolyi Ügyvédi Iroda.

Szerző(k): Szász Péter
05.
20.
08:33

Óriási magyar buli készül a Balatonnál

A tavalyi nagy drágulás után idén kevésbé nőttek a szállásárak a Balatonnál, a foglalások alapján úgy tűnik, jó lesz a szezon, feltéve, hogy az általános infláció nem viszi el az emberek pénzét a következő hónapokban.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
20.
06:20

Kétszintes kávézó nyílt a Matild palotában

Matild Café & Cabaret néven kétszintes kávéház nyílt az egykori Belvárosi kávéház helyén, a budapesti Ferenciek terén a felújított déli Klotild palotában, ahol tavaly nyitott meg a Matild Palace luxusszálloda.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
13.
13:23

A DK azt szeretné, hogy legyen minden balatoni településen szabadstrand

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy minden balatoni településen legyen ingyenes szabadstrand.

Szerző(k): Szász Péter
05.
12.
17:02

Olaszországba idén nem csak nyaralni, dolgozni is mehet

Nem ígérkezik könnyű feladatnak két és fél év járvány után helyreállítani a 2019-es nyár turistaforgalmát Massimo Garavaglia idegenforgalomért felelős olasz miniszter szerint, aki az ágazatban 350 ezres munkaerőhiányról beszélt a külföldi sajtónak tartott tájékoztatón csütörtökön.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
12.
12:22

Turisták, figyelem! Most Magyarországtól északra történt súlyos medvetámadás

Turistákra támadt egy medve Szlovákiában, a helyi tűzoltók és egészségügyi dolgozók siettek a bajba jutottak megsegítésére. Egy turista súlyosan megsérült. Néhány nappal korábban egy erdészt támadott meg hátulról egy anyamedve.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
10.
06:41

Feketézők rontják az erdélyi turizmus esélyeit

Gondot okoz az erdélyi önkormányzatoknak, hogy sokan feketén értékesítik idegenforgalmi szálláshelyeiket, ami csökkenti a turisztikai bevételeket. Pedig ezt a pénzt a városok népszerűsítésére költik.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
08.
18:03

Botrányos logót vesz elő újra Románia

A bukaresti kormány úgy döntött, hogy előveszi az asztalfiókból azt a logót, amellyel több mint tíz évvel ezelőtt akarták népszerűsíteni Romániát a külföldi utazási irodákban, ám a létrehozását botrányok kísérték.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
02.
19:25

A Balaton-partra is megérkezik a nyaralók réme

A nyár közepétől 8-9 százalékkal drágulhatnak a balatoni strandbelépők, a parti büfék és éttermek viszont átlagosan 20-30 százalékkal is emelhetik áraikat. Egy sima lángost ezer forint alatt biztosan nem lehet majd megvenni, de drágább lesz a fagyi is - derül ki az ATV Híradó riportjából.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
02.
16:16

Sokkolhatják az utazókat az adriai árak

A korábban olcsó üdülési lehetőséget kínáló Montenegróban idén magas árakra kell számítaniuk azoknak, akik nem foglalták le jó előre a szállásukat, bár egy gombóc fagyi ára kevesebb, mint 500 forinttól indul.

Szerző(k): Komócsin Sándor