idegenforgalom

06.
20.
10:38

Emeletes vonattal is utazhat ezentúl a Balatonra

Hétvégente emeletes motorvonattal is utazhatunk a Balatonra - derül ki Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettesének Facebook-posztjából.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
17.
17:43

Meghódítja a világot a magyar tervezésű kétéltű busz

Komoly globális érdeklődés övezi azt a sárga, kétéltű buszt, amely több mint 11 éve része a budapesti látképnek. A jármű ikertestvére már 5 éve közlekedik Hamburgban, most pedig elkészült egy újabb darab SwimBus néven, amellyel szintén Németországban szerveznek majd városnéző túrákat.

Szerző(k): Szász Péter
06.
11.
11:50

Még mindig nagy veszélyben a vendéglősök

Keserves időszakot éltek túl a vendéglátósok, már aki bírta, de a kilábalás fele még hátravan. Áprilisban ugyan több, mint kétszeresére ugrott a vendéglátózás, ám előtte egy évvel negyedére esett. A kilábalás még messze, talán 2022-ben várható.

Szerző(k): Molnár Csaba
06.
09.
06:58

Melyik tengerre vágyik a magyar?

A tengerparti nyaralások slágerlistáján nincs változás, nyáron visszatérhetnek a magyar turisták a hagyományosan kedvelt partokra, így az elsők között nyitó és a koronavírus ellen bármilyen oltást vagy negatív PCR-tesztet elfogadó Horvátországba, és folyamatosan indulnak a charterjáratok Törökországba, Tunéziába, Egyiptomba is - mondta Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) elnöke a Világgazdaságnak.

Szerző(k): Domokos László
06.
03.
09:49

Figyelmeztetést kaptak a szabadságra készülő magyarok

Időben érdemes lépnie annak, aki belföldön szeretne pihenni a nyáron. A késlekedők szállás nélkül maradhatnak.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
01.
11:20

Kapósak lettek a luxusutak a magyarok körében is

A kormányzati intelem ellenére a járvány idején több magyar utazott a Maldív-szigetekre, mint azelőtt. Most ráadásul a vírus is erősebben terjed - írja a Szabad Európa, amely szerint a jellemzően fideszes politikusokat és a hozzájuk kapcsolódó üzletembereket fuvarozó magángép is többször megfordult ott.

Szerző(k): Szász Péter
06.
01.
08:26

Zakatol a NER

Egy borászfamília nagyon jól jár azokkal az állami támogatásokkal, amelyeket a Balatonboglártól délre lévő terület fejlesztésére ad a turisztikai ügynökség. Úgy tűnik, jók a kapcsolataik.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
28.
19:29

Döntött a kormány: negatív teszttel jöhetnek a fociszurkolók Magyarországra

A kormány a nemzetközi tapasztalatokat figyelembe véve döntött a közelgő nemzetközi sportesemények megrendezésének szabályairól - közölte pénteken délután a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK). A külföldiek nézőként negatív PCR-teszttel léphetnek be az országba.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
25.
15:24

Betelhetnek a szállások, mire utazni szeretnénk, figyelmeztetés érkezett

Az Airbnb attól tart, hogy hiába tér vissza az emberek utazási kedve, a kiadó lakások száma nem növekszik, s ezért hiány alakulhat ki a népszerű célpontokon szállásokból. Már a járvány előtt is probléma volt, s a lezárások erre csak ráerősítettek.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
24.
07:43

Sokkoló drágulás a lengyeleknél

Lesokkolta a lengyeleket, milyen áremelkedésekkel találkoztak a vendéglátó helyeken, miután a lezárások után újra visszatérhettek a hotelekbe és az éttermekbe.

Szerző(k): Barabás Júlia