imf

05.
07.
07:18

Befűtött az OTP

A vártnál jobb eredménnyel zárta az első negyedévet az OTP-csoport. A cég az előző negyedévhez képest mintegy 22 milliárd forinttal több, összesen 93,3 milliárd forintos konszolidált adózás utáni eredményt ért el. Egy éve ez az érték 4 milliárd forintos veszteségen állt - közölte az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
07.
06:20

Kezd kicsúszni a dollár alól a talaj?

A világ jegybankjainak devizartalékaiban az amerikai dollár aránya 25 éves mélypontra esett a tavalyi év negyedik negyedévében - derül ki a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a hivatalos devizatartalékok pénznem szerinti összetételéről (COFER) szóló felméréséből. Ezt néhányan a dollár térvesztéseként értékelik a világgazdaságban. Amennyiben ez az eltolódás a jegybankoknál elég jelentős, akkor az már hatással lehet a deviza- és a kötvénypiacokra is - olvasható az IMF egyik blogbejegyzésében.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
03.
19:54

Az IMF megdicsérte a magyar kormányt

A magyar kormány gyors és hatékony választ adott a koronavírus-járvány által generált válságra és a jegybank is alapvetően jól vizsgázott. Az oltások gyors üteme más EU-tagállamokhoz képest gyorsabb nyitást is eredményezhet - állapította meg Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországról szóló éves jelentésében, amelyben egy-két kritikát is lehet találni.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
24.
16:55

Újra behívták a szomszédba a Valutaalapot

Újabb, két és fél évre szóló, nem pénzügyi, hanem tanácsadásra vonatkozó együttműködésről állapodott meg a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és Szerbia – közölte a belgrádi sajtó szombaton.

Szerző(k): Domokos László
04.
14.
16:01

Nemcsak a járványhelyzetet oldanák meg a vakcinák Európában

Lehetne fairebb, zöldebb, okosabb és ellenállóbb V alakú fellendülés Európában - véli a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a legfrissebb regionális elemzésében. A nemzetközi szervezet szerint ehhez az kellene, hogy bővítsék az oltóanyag-gyártási kapacitásokat és javítsák az oltások disztribúcióját, támogassák a megélhetést, alkalmazzanak innovatív intézkedéseket a maradandó gazdasági károk enyhítésére. Ennek kivitelezésére még egy újabb ösztönzőcsomagot is bevetne.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
08.
20:38

Zöld adósságcsere az IMF új fegyvere

A zöld adósságcserék felgyorsíthatják az éghajlatváltozás elleni fellépést a fejlődő országokban - mondta a Nemzetközi Valutaalap vezetője, Kristalina Georgieva. Ígéretet tett arra, hogy novemberig bemutatják a kidolgozott koncepciót, ami segíthet a zöldberuházások finanszírozásában.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
08.
17:12

Varga Mihály részt vett az IMF egyeztetésén

Magyarország első alkalommal vett részt a Nemzetközi Valutaalap (IMF) monetáris és pénzügyi bizottságának (IMFC) ülésén - közölte közösségi oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter, aki a tanácskozáson a közép- és kelet-európai országcsoportot képviselte.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
08.
13:41

Ferenc pápa a fejlődő országok adósságának elengedését kérte

Ferenc pápa azt üzente a pénzügyi világ vezetőinek, hogy a koronavírus gazdasági válsága által sújtott szegény országok adósságterheit csökkenteni kell, és nagyobb beleszólást kell számukra biztosítani a globális döntéshozatalban.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
08.
13:29

Venezuelában párolog a pénz értéke

Venezuelában márciusban 4 ezer százalékhoz közeli volt a fogyasztói áremelkedés éves mértéke, a hiperinfláció miatt az ország jegybankja minden eddiginél nagyobb névértékű bankjegyek kibocsátására kényszerült a múlt hónapban - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
08.
09:15

Új adó jöhet a járvány miatt - megkopasztanák a gazdagokat

Gazdagadó bevezetését szeretné a Nemzetközi Valutaalap - a pénzt a szegényeknek adná.

Szerző(k): Csernátony Csaba