import

05.
26.
18:04

Nem kímélik az oroszok Romániát sem

Románia is rekordösszeget volt kénytelen fizetni az orosz exportőrnek a gázért márciusban, az elmúlt év közepe óta kisebb visszaesésekkel folyamatosan növekvő árak miatt, bár ott az import csak a szükséglet harmadát fedezi.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
25.
10:49

Egyet botlott Paks, a napelemek viszont megállíthatatlanul törnek előre

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) kiadta az áprilisi villamosenergia-piaci jelentését, melyből leginkább az olvasható ki, hogy mi mindent nem érzékelünk a rögzített lakossági tarifáknak köszönhetően.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
25.
07:06

Migrációs világháborúra törekedhetnek az oroszok

Oroszország óriási hasznot szerez azon az élelmiszerválságon, amelyet Ukrajna elleni inváziójával maga idézett elő, miután ezzel gyakorlatilag kiütötte a gabona világpiacáról legfontosabb versenytársát. Az élelmezési válság egyfajta közvetett eszköz, amivel a Kreml a kelet-európai régión túlra is kiterjesztheti háborúját az ukránokat támogató Nyugattal szemben, miközben az élelmiszerekért az orosz vevőknek is egyre mélyebben kell a zsebükbe nyúlniuk.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
24.
09:24

A németek tényleg a magyarok nélkül is megszavazzák az olajembargót

Robert Habeck, Németország gazdasági minisztere és egyben miniszterelnök-helyettese újra megszólalt az európai olajembargó ügyében. Egy nappal korábban azt mondta, hogy szerinte az EU tagállamai Magyarország nélkül is leállíthatják az orosz olajimportot.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
23.
08:40

Csendben félig-meddig kitárná a kaput az ázsiai bevándorlók előtt a kormány

A kormány olyan törvényjavaslatot nyújtott be, amely a járvány miatt bevezetett veszélyhelyzeti szabályozás egyik elemét átmentve a "békeviszonyokra" utat nyitna az ázsiai vendégmunkások tömeges bevándorlása előtt.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
20.
08:58

Kína mélyen zsebbe nyúlt az orosz kőolajért

Kína 25,6 millió tonna kőolajat importált Oroszországból az idei első négy hónapban, 7,4 százalékkal kevesebbet mint egy évvel korábban, ugyanakkor a vásárolt energiahordozóért 40 százalékkal többet, 17,11 milliárd dollárt fizetett - derül ki a kínai vámhivatal adataiból.

Szerző(k): Tér Diána
05.
18.
08:06

Sok pénzt osztana szét Brüsszel az orosz energiafüggőség megszüntetésére

Az orosz energiafüggőség leépítéséhez szükséges beruházásokra a koronavírus-járvány gazdasági hatásait enyhítő uniós pénzalapból juthatnának forrásokhoz az EU tagállamai. Ehhez újra pályázniuk kellene.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
16.
10:30

Tovább nőtt a német digitális export - de az import még dinamikusabb volt

Márciusban is nőtt a német elektronikai és digitális ipari export, de már érezhető az oroszok háborúja miatti fékező hatás is - írta meg az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
13.
19:12

Mindenkit lehagyott a rubel idén

Az Oroszországban bevezetett tőkekorlátozások meghozták az eredményüket. A komoly szankciók ellenére a rubel legyorsulta a brazil reált is és ezzel a legjobban teljesítő deviza lett idén a dollárral szemben. Csak éppen nem nagyon lehet realizálni a nyereséget.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
12.
10:48

Sokat fizetett Németország az orosz energiahordozókért és kevesebbet kapott

Márciusban több mint negyedével csökkent Németország energiahordozó-importja Oroszországból, de másfélszer annyit fizetett érte, mint egy évvel korábban - derül ki a német szövetségi statisztikai hivatal csütörtökön publikált jelentéséből.

Szerző(k): Szász Péter