import

05.
07.
07:47

Lendületesen nőtt a kínai export és import áprilisban is

Folytatódik Kínában a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállás: lendületben az export és az import is.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
04.
13:36

180 fokos fordulatot vett a magyar autópiac

Az idén a január-áprilisi négyhónapos időszakban 40 727 import használt személyautót állítottak forgalomba Magyarországon, ami 10 százalékos visszaesést jelent a tavalyi év azonos időszakában regisztrált 45 349-hez viszonyítva - idézte a DataHouse adatait keddi közleményében a JóAutók.hu.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
01.
09:07

Hiába a szigorítás, a magyaroknak csak öreg autókra futja

Az idősebb autókra vonatkozó, januártól bevezetett szigorúbb honosítási szabályok ellenére idén tovább romlott a külföldről behozott használt személygépkocsik korösszetétele, az idei első negyedévben az import autók átlagéletkora 11,3 évre nőtt a tavaly ilyenkor regisztrált 10,9 éves átlagról - közölte a JóAutók.hu az MTI-vel, a DataHouse adatbázisa alapján.

Szerző(k): Szász Péter
04.
26.
07:08

Kíméletlen drágulás a szállítmányozásban, ennek vége nem lesz, amíg a járvány le nem cseng

Drasztikusan megnőttek a szállítmányozás költségei a nemzetközi kereskedelemben, amelynek egyik fő oka a konténerhiány. De hogyan jutottunk el idáig, és miért nem sikerül megoldást találni a hiányra? Peternics Zoltán, az a. Hardtrodt (hungary) Tengerentúli és Légi Szállítmányozási Kft. ügyvezetője szerint nem érdemes azt gondolni, hogy a nehézségek nyárra enyhülni fognak. A szereplőknek tartósan magas árakra kell berendezkedniük.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
14.
16:23

KSH: 1,9 százalékkal nőtt az ipari termelés februárban

Nekilódult az ipar, jelentősen nőtt a termelés már az előző hónaphoz képest is, ám még messze vagyunk attól, hogy ledogozhatóvá váljon a tavalyi visszesés. Gazdasági adatokat publikált a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Szerző(k): Szabó M. István
04.
13.
08:00

Gyorsult a kínai import

Jelentősen gyorsult a kínai import növekedése márciusban, az export bővülése azonban a várakozások alatt maradt - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter