import

06.
15.
09:22

Harminc százalékkal kérnek többet a használt autókért

A használt autók ára húsz százalékkal nőtt az egy évvel ezelőttihez képest, de az eladók 30 százalékkal kérnek többet öreg verdáikért. Már nem a luxusautók a használt autók sztárjai.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
09.
09:10

Újabb látványos adat érkezett

Idén áprilisban az export euróban számított értéke 73, az importé 52 százalékkal nagyobb volt az előző év azonos időszaki, a járvány és a vele kapcsolatos intézkedések nyomán alacsony bázisnál - adta hírül első becslését a KSH.

Szerző(k): Domokos László
06.
03.
08:00

Újabb mérföldkőhöz érkezett a keleti nyitás

Nemrég egy új e-kereskedelmi vasútvonal állt munkába Záhony térségében, amely segíti a Kína és Magyarország közötti akadálytalan kereskedelmet és javítja az ipari lánc ellátási mechanizmusát. A Kínai (Ganzhou) Nemzetközi Szárazkikötő, a CECZ Közép-Európai Kft. és a pekingi Sunshine Jietong kereskedelmi szolgáltató által üzemeltetett vasútvonal a CELIZ program részét képezi. Csomós Norberttel, a CELIZ konzorciumvezető MÁV-REC Railway Engineering Corporation Kft. ügyvezetőjét kérdeztük a fejlesztésről.

Szerző(k): Szász Péter
06.
01.
13:46

A márciusi exporttöbblet 876 millió euró volt

Márciusban az export euróban számolt értéke 22,7 százalékkal az importé 17,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, az aktívum 876 millió euró volt 548 millió euróval javult a tavaly márciusihoz mérten - közölte kedden második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az aktívum 137 millió euróval kisebb az első becslésben közöltnél.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
31.
09:07

Biztatóan indult az év a szolgáltatásoknál

Az év első három hónapjában 826 millió euró volt a szolgáltatás-külkereskedelmi többlet.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
30.
19:13

Szereti az epret és a cseresznyét? Ilyen árakra számítson a szezonban!

A szállítási költségek ellenére most feleannyit kérnek a külföldi, mint az alföldi eperért. A magyar szamóca 30 százalékkal drágább, mint az elmúlt években átlagosan. Ráadásul az ára tartósan magasan maradhat a Fruitveb zöldség-gyümölcs terméktanács szerint. A cseresznye ára is magasról (2500-3000 forint/kiló) indulhat a szezon elején - hangzott el az RTL Híradóban.

Szerző(k): Domokos Erika