infláció

05.
19.
11:40

Így is lehet: pénzt osztanak a szegényeknek a magas infláció miatt

Az új-zélandi kormány csütörtökön bejelentette, hogy fejenként több száz dollárral támogat több mint kétmillió kisjövedelmű felnőttet, így segítve őket az inflációval szemben.

Szerző(k): Domokos László
05.
19.
11:25

Az árstop eddig is nagyon fájt a boltoknak, ha kiterjesztik, komoly pusztítást végezhet

A vásárlók egyre jobban, a boltosok egyre rosszabbul járnak az árstop közepette. Az új miniszter feljebb srófolta a cechet. Június végéig legalább 65 milliárdra hízhat az élelmiszer árstop számlája.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
19.
10:40

Török ingatlanokba menekül az orosz és az ukrán tőke

Elképesztő mértékben megugrott a vagyonos oroszok és ukránok részéről a háború kezdete óta a kereslet a török ingatlanok iránt. A vagyonmenekítés, az összeomló török líra és a török állampolgárság megszerzése egyaránt szerepet játszhat a nagy ingatlanboomban.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
19.
08:06

Újabb népszerű terméknél kezdődhet áremelkedési hullám

Teljes a bizonytalanság a könyvkiadói piacon, a papír drágulása mellett más tényezők is növelik a költségeket, miközben nem világos, hogy mekkora az az áremelkedés, amelyet a könyvvásárlók még elviselnek.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
19.
07:08

Kiszámoltuk: hatalmas összeget bukhatnak a háztartások az idén az infláción

OTP és keményvaluta - ezek lettek az első negyedév slágerbefektetései a lakosságnál. A magas infláció miatt sokan léptek, de történelmi rekordon áll az a pénzösszeg is, amivel semmit sem kezdett a lakosság a lassan két számjegyű infláció ellenére. A lakosság 1800 milliárd forintot bukhat ezen egyetlen év alatt.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
19.
07:03

Változás jön a fizetésben, sok munkaaadó lépni kényszerül

Azon cégeknél, amelyeknél korábban csak 10 százalék alatti bérfejlesztés volt, idén mindenképpen szükség lesz korrekcióra, de a 10 százalék fölötti emeléseknél is – mondta Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek elnöke az InfoRádiónak.

Szerző(k): Domokos László
05.
18.
21:02

Amit Oroszország nem intézett el az ukrajnai háborúval, azt Kína pusztítja el

Világszerte a központi bankok abban reménykedtek, hogy a magas inflációs nyomás a globális ellátási láncok zavarainak enyhülésével csökkenni fog. De áprilisban alig tapasztaltak javulást, mivel az új járványkitörések Kínában, valamint az ukrajnai háború meghosszabbította a szállítási időket és felfelé hajtotta a költségeket - derül ki a New York-i Federal Reserve új elemzéséből.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
18.
15:47

Ritkán látni ekkora rettegést a tőzsdéken

Olyan mértékben félnek egy közelgő tőzsdei összeomlástól a befektetési szakemberek, amire ritkán volt példa az elmúlt évtizedekben. Az emelkedő kamatok, az infláció, az orosz-ukrán háború és a techlufi leeresztése miatt hatalmas mennyiségű készpénzt halmoznak fel, s ez akár megágyazhat egy pozitív fordulatnak is.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
18.
14:33

Elképesztő felár egy balatoni étteremben, így kompenzálnak a vendéglátósok

Sok vendégnek csípheti a szemét, hogy az egyik balatonfüredi étteremben 300 forintot számítanak fel, ha valaki kétfelé osztva kéri az ételt - olvasható a Blikkben.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
17.
11:14

Így sikerült elszúrni az infláció elleni harcot

Ben Bernanke volt Fed elnök szerint az amerikai monetáris politika elkésett a szigorítással az infláció elleni küzdelem során Szerinte ennek az lehetett az oka, hogy túlságosan is féltek a szigorítás negatív piaci hatásaitól.

Szerző(k): Lovas-Romváry András