ingatlan

05.
25.
10:15

Elszabadultak az ingatlanárak, mi jöhet Budapest egyik legnépszerűbb részén?

Újépítésű-áron kínált panelek, 4 millió forintot is elérő újépítésű négyzetméterárak, visszaeső hitelezés és elbizonytalanodó vevők jellemzik most a XIII. kerületi ingatlanpiacot, ahol akár árcsökkenés sem kizárt a szakértő szerint.

Szerző(k): Domokos László
05.
24.
15:33

Bővül a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő

Egy mediterrán- és egy hullám medencével bővül a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő, a medencéket a siklósi VivaPalazzo Zrt. építi, nettó 5 milliárd 889 millió forintért.

Szerző(k): Németh Géza
05.
24.
10:55

Felrobbant a használt lakások piaca

Az év elején felélénkült kereslet találkozott a szűk kínálattal a megyeszékhelyek és Budapest lakáspiacán, emiatt ismét lendületet kapott az áremelkedés. A fővárosban az eladásra kínált használt lakások és házak) átlagos négyzetméterára 894 ezer forint volt, ami éves szinten 17 százalékos áremelkedés.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
23.
15:45

Nem a külföldiek pörgetik a lakáspiacot

Kevés külföldi vásárol ingatlant Magyarországon, akik mégis, azok jellemzően Budapesten keresnek és szinte mindannyian készpénzben fizetnek, átlagosan 52 millió forintot.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
23.
12:56

Szlovák tulajdonú győri cég tervezheti a bajai uszodát

A győri TSPC Technical Supervision and Planning Consulting Hungary Kft. tervezheti a bajai sportuszodát és élményfürdőt, nettó 785 millió forintért. A nyertes cég - amely 2012-ben alakult és bőven el van látva közpénzes megrendelésekkel - tulajdonosai tavaly decemberben Szlovákiába tették át a székhelyüket.

Szerző(k): Németh Géza
05.
23.
10:50

Egyelőre nem lesz kiállítás a nagycenki Széchenyi-kastélyban

Miután a szükséges legalább két ajánlat helyett csak egy érkezett, ezért eredménytelen lett a nagycenki Széchenyi-kastély kiállítás-építésére kiírt közbeszerzés.

Szerző(k): Németh Géza
05.
23.
08:15

Trükköznek az újgazdagok a Balaton gyöngyszeméért

Tihany az elmúlt évtizedben felemelkedett elit egyik kedvelt települése lett, ott építenek nyaralókat, amihez némi trükközésre is szükség van, ám a helyieket ennél jobban zavarja, hogy a környezetre egyre elviselhetetlenebb nyomást gyakorló turisztikai fejlesztések folynak.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
22.
17:09

Orbán Viktor szerint a választási győzelem felhatalmazta a kormányt a Liget projekt megvalósítására

Magyarnak lenni jó, a magyarság "egy olyan jegy, mint amilyen az anyajegy, letörölhetetlen" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Néprajzi Múzeum új, városligeti épületének vasárnapi ünnepélyes átadóján, ahol arról is beszélt: a kormányoldal április 3-án megkapta a felhatalmazást, hogy teljes egészében megvalósítsa a Liget Budapest Projektet.

Szerző(k): Szász Péter
05.
22.
08:37

Magyarország is versenyben van az új Skoda-gyárért

A Skoda bízik abban, hogy anyavállalata, a Volkswagen konszern legkésőbb 2023-ig döntést hoz a negyedik nagy akkumulátorgyáráról Európában - mondta a márka termelési és logisztikai vezetője, Michael Oeljeklaus.

Szerző(k): Szász Péter
05.
20.
15:45

Curlingcsarnokot építtet az UTE

A Build IT Mérnökiroda Kft. építheti meg az Újpesti Torna Egylet (UTE) curlingcsarnokát, nettó 982 millió forintért. A becsült ellenérték ettől kevesebb, 918 millió forint volt. További négy ajánlat is érkezett a közbeszerzésre.

Szerző(k): Németh Géza