ipa

12.
19.
11:15

Orbán Viktor és legfontosabb miniszterei az önkormányzatok képviselőivel tárgyaltak

Orbán Viktor miniszterelnök, Rogán Antal kabinet-, és Gulyás Gergely kancellária miniszter a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) vezetőivel tárgyalt a gazdaságvédelmi intézkedésekről - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan államtitkár, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Szerző(k): Szabó Dániel
12.
03.
08:50

Karácsonyéknak üzent a kormány

A kormány a járvány elleni küzdelem részeként folyamatosan csökkenti az állami adókat, számos baloldali vezetésű városban, kerületben azonban emelnék a helyi közterheket. A lakosság és a vállalkozások védelmében el kellett rendelnünk az adóemelési stopot - mondta Tállai András, a pénzügyminiszter helyettese a Magyar Nemzetnek.

Szerző(k): Domokos László
11.
26.
20:04

Kemény ellenállásba ütközött egy fejlesztés - nagy pénzektől eshet el a festői falu

Bekötőutat építene a NIF a pilisborosjenői gyógyszergyártónak, közvetlenül a Natura 2000-es terület mellett, de ezt a keserű pirulát a helybeli lakosok nem nagyon akarják lenyelni.

Szerző(k): Napi.hu
11.
26.
12:39

Parragh László túlságosan előreszaladt?

Az iparkamara még most dolgozik azon a javaslaton, amelyt Parragh László elnök már két hete bejelentett - számolt be a Népszava.

Szerző(k): Domokos László
11.
24.
14:06

Az iparűzési adó felfüggesztése ellen indít petíciót az LMP

Az LMP petíciót indít az interneten a helyi iparűzési adó felfüggesztése ellen, mert az szerintük csődbe vinné az önkormányzatokat - mondta keddi online sajtótájékoztatóján a párt társelnöke.

Szerző(k): Szepesi Anita
11.
10.
08:38

Fidesz a Fidesz ellen: kétélű fegyver az önkormányzatok kivéreztetése

Az iparűzési adó felfüggesztését a fideszes polgármesterek is rossz ötletnek tartják, pedig az ötletgazda Parragh László szerint a kormányfőnél nyitott fülekre talált.

Szerző(k): Komócsin Sándor
09.
11.
16:06

Iparűzési adó: fontos határidő jár le 15-én!

A koronavírus járvány teljesen átírhatta a cégek várakozásait, megszokott gazdasági adatait, így elképzelhető, hogy a korábbi lezárt üzleti év számai alapján kivetett iparűzési adó előlegének kifizetése nehézséget okoz a vállalkozásoknak. A járvány miatt azonban van lehetőség az összeg mérséklésére, amit a fizetési határidő lejártáig - szeptember 15. éjfélig - lehet kérvényezni - hívja fel a figyelmet Jancsa-Pék Judit, a LeitnerLeitner vezető tanácsadója, partnere.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
29.
09:56

Az önkormányzatokon nagyot szorít a kormány

Elvonják a település- és városvezetésektől az iparűzési adóból származó bevételeket a decemberi céges feltöltetések esetében, de hiába volt szó arról, hogy erre hitelt kapnak az önkormányzatok, most nem biztosítja ezt automatikusan a kormány.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
15.
07:55

Kétségbeejtő helyzetbe került a magyar vidék

A Népszava szerint kiábrándító helyzetbe kerülnek a kistelepülések a kormány miatt, amely lehetővé tette az idei iparűzési adó csúsztatott befizetését. A kiadásaik ugyanis nem csökkennek.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
06.
11:27

Oszkó Péter egyetért az iparűzési adó átszabásával

Az iparűzési adó az egyik, amelyik rossz irányba torzítja a hazai vállalati szektor fejlődését és bünteti az innovációt - véli Oszkó Péter volt pénzügyminiszter, aki a koronavírust egyszeri, átmeneti kihívásnak tartja.

Szerző(k): Domokos László