ipar

05.
07.
19:51

Ha elfogynak a tartalékok, leállhat a főváros

Ha elfogynak a tartalékok, leállhat a főváros – mondta Karácsony Gergely az ATV Híradónak. Amíg néhány önkormányzat akár 2-3 milliárd forintos állami pénzre is számíthat, addig Budapest nem szerepel azon a kormányzati listán, amelyen az iparűzési adó csökkentése miatt kompenzálandó településeket felsorolják.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
09:35

A német ipar már jobban teljesít

Vártnál jelentősebben nőtt márciusban az ipari termelés Németországban - jelentette a német statisztikai hivatal (Destatis). A hír különösen jókor érkezett azok után, hogy az előző két hónapban a számok csökkenést mutattak.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
07.
07:08

Új beruházók menthetik meg a vidéki várost

Egy 1,3 milliárd forint összegű barnamezős beruházást követően, három új cég betelepülésére számíthat Ózd, így mintegy 550 új munkahely jöhet létre 2022-ig a borsodi városban – jelentette be a közelmúltban a térség országgyűlési képviselője. A beruházás támogatásáról kormányhatározat is született, viszont még mindig sok a nyitott kérdés. Az biztos, hogy ráfér a fejlesztés a városra, ugyanis két vállalat is kivonult a közelmúltban, így több mint 1800 ember munkahelye vált bizonytalanná, vagy szűnt meg teljesen.

Szerző(k): Kónya Ádám
05.
06.
20:36

Budapest nulla forint kompenzációt kap

Közzétette a kormány, melyik város mennyi pénzt kap, hogy az iparűzési adó megfelezését kompenzálják. Debrecen a legnagyobb győztes, Budapest a nagy vesztes - írja a hvg.hu.

Szerző(k): Szász Péter
05.
06.
09:01

Az ipari termelés visszahozta a tavaly márciusi buktát

Az előző évihez képest 16,5 százalékkal nőtt az ipari termelés márciusban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Tavaly épp márciusban volt a járvány első hulláma miatti gyárbezárások időszaka.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
02.
15:59

Új adatok jelennek meg a magyar gazdaságról

Több statisztikai jelentés várható a jövő héten, kiemelkedik közülük a márciusi ipari termelésről szóló, és a márciusi kiskereskedelmi, valamint a külkereskedelmi forgalomról szóló statisztika - írja az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
27.
14:10

Megugrott a kínai ipari vállalatok nyeresége

Megugrott a kínai vállalatok nyeresége az idei első negyedévben a koronavírus-járvány miatt alacsony bázisú tavalyi első negyedévhez képest - írja az MTI a statisztikai hivatal közlése nyomán.

Szerző(k): Szász Péter
04.
26.
06:20

Ilyenre utoljára a Fidesz 1998-as választási győzelme után volt példa

A GKI konjunktúraindexe áprilisban megközelítette a tavaly márciusi, a járvány miatti nagy zuhanása előtti szintjét, az üzleti várakozások kissé a fölé is emelkedtek, míg a lakosságiak jelentősen alatta maradtak - adta hírül a GKI Zrt.

Szerző(k): Szász Péter
04.
22.
11:46

Tízéves rekordnövekedés a Nestlénél

A Nestlé svájci élelmiszeripari konszern tíz éve legnagyobb negyedéves bevételnövekedést érte el a március végével záródott idei első három hónapban egyebek között kávé, tej és állateledel termékei iránt megugrott keresletnek köszönhetően - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
04.
21.
12:53

Kiugró magyar inflációra és GDP-növekedésre számít a Takarékbank

Az idén erőteljesen, 6,6 százalékkal nőhet a bruttó hazai termék (GDP), a harmadik negyedévben a GDP már elérheti a járvány előtti szintet - ismertette a legfrissebb előrejelzést Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője online sajtótájékoztatóján az MTI szerint. A pénzintézet arra számít, hogy 4 százalék körül alakulhat idén az infláció, és azt sem tartják kizártnak, hogy a jegybank kamatot emel.

Szerző(k): Szabó Dániel