ipar

05.
23.
13:13

A Microsoft után az EA is majdnem háromfejű szörnyé nőtte ki magát

Az Electronic Arts játékkiadó állítólag kishíján összeolvadt az NBCUniversal médiaóriásával. A jelentés szerint utóbbi kereste meg az előbbit, aki az év eleji Activision Blizzard felvásárlás óta keresi a növekedési lehetőségeket. Az EA korábban már a Disney-vel is kereste a közelebbi kapcsolatot, így a jövőben még tovább nőhet azoknak a multimédiás cégeknek a száma, akik a tartalomfogyasztás minden területét leuralnák.

Szerző(k): Sasvári Marcell
05.
19.
17:33

Koncz Zsófia és Vitézy Dávid is államtitkár lesz

A következő években az európai élvonalba kell emelni a magyar ipart, belföldi viszonylatban pedig kiemelt cél az önellátás elérése - mondta csütörtöki bizottsági meghallgatásain Palkovics László technológiai és ipari miniszterjelölt. A másfél éve parlamentbe jutott Koncz Zsófiából és az eddig a budapesti állami fejlesztésekért felelős Vitézy Dávidból is államtitkár lesz Palkovics tárcájánál.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
17.
09:00

Nagyot ment az ipar és a szolgáltató szektor – megjelent a friss GDP-adat

Kiugró, a legoptimistább várakozásoktól viszont elmaradó bővülést produkált a magyar gazdaság az idei első negyedévben. Jól teljesített minden szektor, leginkább az ipar és a szolgáltatások bizonyultak húzóerőnek. Ha az amerikai módszertant alkalmaznák Magyarországon, 8,6 százalék lenne a növekedés, így valamivel kevesebbel kell beérni.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
13.
12:32

A vártnál kevésbé csökkent az euróövezeti ipar

Márciusban a vártnál kevésbé csökkent az euróövezet ipari termelése az előző havihoz képest az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat pénteken publikált előzetes adatai alapján. Szezonális kiigazítással 1,8 százalékkal csökkent a februárihoz képest, amikor 0,5 százalékos volt a havi növekedés. Elemzők a ténylegesnél nagyobb, 2,0 százalékos havi csökkenésre számítottak márciusra az euróövezetben.

Szerző(k): Szász Péter
05.
13.
09:03

Az ipar 4,2 százalékkal nőtt a kiigazított adatok szerint

Márciusban az ipari termelés 3,6 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, munkanaphatástól megtisztítva 4,2 százalékkal nőtt a termelés. A februárinál 0,1 százalékkal kisebb volt a szezonálisan és munkanappal kiigazított ipari kibocsátás - erősítette meg pénteken második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Szerző(k): Szász Péter
05.
08.
12:50

Afrika nyerhet nagyot a világ alapanyaghiányán

Az energiaátalakításhoz szükséges új fémforrások biztosítása a legnagyobb termelő Oroszországgal szembeni szankciók közepette növelte a nagy bányászok kockázati étvágyát a kontinensen.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
06.
09:20

Hirtelen nagyot reccsent a német ipar

Márciusban a vártnál nagyobb mértékben esett vissza a feldolgozóipari termelés Németországban az előző hónaphoz képest - adta hírül a előzetes adatai alapján a Destatis.

Szerző(k): Domokos László
05.
06.
09:00

Kiderült, hogy mit tett a háború a magyar iparral

2022 márciusában az ipari termelés volumene 3,6 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit - adta hírül első becslését a KSH.

Szerző(k): Domokos László
05.
05.
10:44

Fájdalmas pofont kapott a német ipar márciusban

Alulmúlta jelentősen a várakozásokat a német ipari cégekhez befutó rendeléesk mennyisége.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
02.
09:00

Gyorsan drágul az ipar, csúnya számok érkeztek

Az ipari termelői árak 2022 márciusában az egy évvel korábbihoz képest 25,9, az előző hónaphoz viszonyítva 4,8 százalékkal nőttek - adta hírül a KSH.

Szerző(k): Domokos László