iphone

09.
23.
14:01

Brüsszel ma dönt az iPhone-töltők sorsáról

Az EU hamarosan lépéseket tehet az elektronikai hulladékok visszaszorítására azzal, hogy szigorúbb szabályozás alá vonja a termékek vezetékes töltőcsatlakozóit. Az Apple szerint a javaslat hátráltatja az innovációt, a riválisok viszont örülhetnek.

Szerző(k): Nagy Martin
09.
08.
22:36

Jön az Apple új operációs rendszere

A cupertinói cég szeptember 14-én tartja következő nagy őszi eseményét, amin minden jel szerint bejelentik az iOS 15-öt.

Szerző(k): Rácz Gergő
09.
06.
17:28

Megoldások helyett csak aprópénzt szórt az Apple a panaszkodó streamingszolgáltatók elé

A cupertinói óriásvállalat internetes tartalomszolgáltatóként tett ugyan engedményeket az ügyfeleinek, de az Apple piacterét ért bírálatokat (leginkább azt, hogy az App Storeban alkalmazott üzletpolitika hátrányosan érint egyes szórakoztatóipari vállalatokat) ennyi nem képes érdemben enyhíteni.

Szerző(k): Nagy Martin
09.
02.
12:28

Az Apple Walletba menthető a személyi igazolvány egyre több helyen

Magyarországon egyelőre a hivatalos iratok közül csak a védettségi igazolványt lehet lementeni az okostelefonokra egy külön applikációba, de az Apple már egy több amerikai állammal egyezett meg, hogy a személyi igazolványok (vagy az azoknak megfelelő jogosítványok) is tárolhatók legyenek az iPhone-okon a Walletban.

Szerző(k): Szabó Dániel
08.
26.
13:33

Jelentősen drágulhat a szeptemberben megjelenő iPhone 13

Iparági információk szerint jelentősen emelkedik majd a jövő hónapban bemutatkozó iPhone 13 ára, ugyanis a TSMC nevű, Apple-partner chipgyártó - amely előtérbe helyezi az almás cég termékeit - szintén drágábban adja az eszközöket - írja az Apple Insider.

Szerző(k): Szász Péter
08.
20.
07:03

Tömeges fertőzés miatt kellett bezárni egy Apple boltot

Az Apple a járvány miatt többször nyitotta, zárta üzleteit vagy rövidített a nyitvatartáson, de olyan eset, hogy tömeges megbetegedés miatt kell azonnali zárásról döntenie, ritka - írja a Bloomberg.

Szerző(k): Szász Péter
08.
18.
16:33

Csapdát állított az Apple és a Samsung a vásárlóknak

Az Apple és a Samsung is elkezdte a vezetéknélküli fülhallgatóinál megszüntetni, hogy ugyanolyan jól működjenek egy ellentétes operációs rendszeren, mint a sajátjukon. A termékek eleve nem olcsók, ezért ha valaki vett már valamelyikből, akkor meggondolja, hogy egyik ökoszisztémáról a másikra váltson, így inkább megveszi az Airpodshoz passzoló új iPhone-t, vagy a Buds Live-hoz illő Samsung telefont.

Szerző(k): Szabó Dániel
08.
13.
11:05

Az Apple már megint kitalálta, hogyan kérjen még többet a telefonjaiért

A következő iPhone jobb kamerát kap és új, jobbnak ígért képminőséget - aminek olyan ára lesz, hogy az Apple idén tényleg minden egyes nap több mint 1 milliárd dollár bevétellel gazdagodhat.

Szerző(k): Szabó M. István
07.
29.
19:48

Elszállhat az okostelefonok ára

A számítógépes chipek globális hiánya az autóktól a videojáték-konzolokig mindenre hatással van. És úgy tűnik, hogy az okostelefonok a következők a listán. Az autógyártókra különösen nagy hatással volt a hiány, mivel olyan vállalatok, mint a General Motors és a Ford csökkentették vagy akár le is állították bizonyos járművek gyártását. Most azonban legalább 10 százalékos drágulással, elmaradó szállításokkal számolnak az olyan nagy cégek is, mint az Apple vagy a Samsung.

Szerző(k): Szabó Dániel
07.
28.
06:40

Gyorsjelentés: 21,7 milliárd dolláros profit az Apple-nél

Míg 2020 második negyedévében 59,7 milliárd dollár folyt be az Apple-höz, amelyből 11,25 milliárdos eredményt ért el, addig az idei év azonos időszakában 81,43 milliárd dolláros bevételből 21,74 milliárdnyi profitot termelt - írja a vállalat negyedéves jelentésére hivatkozva a hvg.hu.

Szerző(k): Domokos Erika