iroda

05.
16.
12:43

Ez az igazi: home office-ban is lehet utazási költségtérítést kapni

A home office elterjedése sok egyéb mellett kihat a munkáltató által, a munkába járással kapcsolatban megtéríthető költségekre is. Kérdés, hogy a távmunkában (home office) dolgozó munkavállalóknak lehet-e, kell-e adni bármilyen költségtérítést a munkába járáshoz kapcsolódóan, illetve ennek milyen adóterhe van.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
13.
10:38

Komoly üzlet takarítani a BKV járműveit és telephelyeit

Több mint 13 milliárd forintos szerződést között a BKV Zrt. a járműveinek, a telephelyeinek és egyéb létesítményeinek takarítására.

Szerző(k): Németh Géza
05.
12.
09:59

Nagy újítással állt elő a Tesco

A Tesco új szintre emelte kihasználatlan áruházi területei hasznosítását, immáron nem csupán a kereskedelemben gondolkodnak, hanem az ingatlanhasznosítás másik jelentős szegmensében.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
30.
12:47

Étterem nem kell senkinek, bezzeg a raktárak kapósak, az irodák is megúszták

A pandémia ellenére is az irodaházak uralták a magyarországi kereskedelmi ingatlanpiacot, míg a kiskereskedelmi és vendéglátóipari ingatlanok iránt szinte teljesen eltűnt az érdeklődés - derült ki a Real Estate Intelligence Report 2022 című kiadványból.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
27.
12:42

Vissza az irodába? Köszönjük, nem nagyon szeretnénk

A járványhelyzet felerősítette a távoli munkavégzéssel kapcsolatos igényeket, a vállalatok eközben a munkahelyi élmény fokozásával próbálják az irodába (vissza)csábítani az embereket. Ám annak ellenére, hogy az iroda számos, a fizikai munkahelytől nehezen elvonatkoztatható szerepet tölt be a dolgozók életében, ez egyáltalán nem egyszerű folyamat. A dolgozók ugyanis mostanra hozzászoktak, hogy többnyire maguk osztják be a munkájukat és a munkaidejüket, így csak korlátozottan vágynak vissza az irodába.

Szerző(k): Molnár Csaba