iskola

04.
15.
11:10

A tömegközlekedésen ingyenesen utazhatnak a kisiskolások

Áprilisban jegy és bérlet nélkül utazhatnak az alsósok a helyközi járatokon - jelentette be csütörtökön az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Az alsó tagozatosok és az óvodások számára megnyílik a helyi oktatás április 19-én. Ha valaki már vett bérletet, díjmentesen kérheti a vételár visszatérítését április 26-ig.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
15.
10:32

Döntött a kormány, bajban a menzák

Nagy a bizonytalanság a jövő hétre elrendelt iskolanyitás miatt a közétkeztető cégeknél, amelyek még mindig nem tudják pontosan, hogy hány adag ételhez kell alapanyagot és dolgozókat berendelniük.

Szerző(k): Domokos László
04.
13.
12:45

Alig akad tanár, aki szívesen visszatérne a jelenléti oktatáshoz

A pedagógusok 87 százaléka nem szeretne visszatérni a jelenléti oktatáshoz április 19-én, azonban ha ezt mégis visszavezetik, 54 százalékuk bemenne a munkahelyére és megtartaná az óráit - derül ki a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a 21 Kutatóközpont közös felméréséből.

Szerző(k): Szász Péter
04.
13.
09:10

Friss számok jöttek a pedagógusok átoltottságáról

Hétvégén folytatódott a köznevelésben, a szakképzésben és a bölcsődékben dolgozók soron kívüli oltása - írja Kásler Miklós a Facebbokon.

Szerző(k): Szász Péter
04.
12.
19:46

Tesztekkel segíti az iskolanyitást a főváros

Több pedagógus és szülői szervezettel, illetve Szlávik János főorvossal egyeztetve úgy döntött a Fővárosi Önkormányzat, hogy 10 ezer teszttel segítik a diákok és a pedagógusok szűrését, hogy a lehetőségekhez mérten a gyermeküket féltő szülők és a tanárok is biztonságban érezhessék magukat jövő héten, amikor újraindul az oktatás - közölte Facebook-oldalán Karácsony Gergely, főpolgármester.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
10.
10:47

"Orvosi értelemben ez egy katasztrófahelyzet, amiben most vagyunk" - véli egy orvos

Semmi értelme visszaküldeni a gyerekeket az iskolákba a mostani járványhelyzetben - mondta a Szabad Európa hírportálnak Gilly Gyula orvos és egészségügyi menedzser

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
09.
22:44

Szomorú adat az online oktatásról: semmit vagy alig tanultak a gyerekek

Súlyos tanulási hiányosságokhoz vezettek tavaly a koronavírus-járvány miatti iskolabezárások, az alsó tagozatos diákok jóformán semmilyen haladást nem értek el az az otthoni tanulással, az alacsony műveltségű családokban különösen markáns a tanulási veszteség - állapították meg az Oxfordi Egyetem kutatói az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) közzétett tanulmányukban.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
09.
11:59

Fontos üzenetet kaptak a már egyszer beoltottak

Még mindig sok a kórházban ápolt és a gépi lélegeztetett, de jól halad az oltási program, 1,126 millióan már két oltással rendelkeznek, az oltási rangsorban 2. helyen áll Magyarország az EU-n belül - mondta Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) főosztályvezetője az operatív törzs tájékoztatóján.

Szerző(k): Domokos László
04.
08.
20:55

Súlyos árat fizethetnek az érettségizők az iskolák megnyitásáért

Aki megbetegszik azután, hogy április 19-én megnyitják az iskolákat, lemaradhat saját érettségijéről is - érvelnek a szakszervezetek, a diákok és szakértők is a végzősök bejárása ellen. Sokan látnak kockázatot abban, hogy frissen oltott pedagógusok és diákok tömegei találkoznak hamarosan újra.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
07.
16:58

Újabb 100 ezer bölcsődei és iskolai dolgozót oltanak be soron kívül

Csütörtöktől újabb 100 ezer bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozót oltanak be soron kívül.

Szerző(k): Rácz Gergő