it

04.
20.
06:40

Számolgatják a felmérhetetlen kárt Lengyelországban

Az óvodák és az iskolák alsó tagozatainak nyitása kapcsán Lengyelországban azt számolják a közgazdászok, mekkora gazdasági kárt okozott a magánintézményeknek és a beszállítóknak a zárlat.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
19.
22:03

Koronavírus: nagyon jó hírek érkeztek Nagy-Britanniából

Meghaladta a tízmilliót a koronavírus elleni oltásokból beadott második dózisok száma Nagy-Britanniában - közölte hétfőn Matt Hancock brit egészségügyi miniszter. A legfrissebb adatok szerint tavaly szeptember óta először tíznél kevesebben haltak meg 24 óra alatt a Covid-19 betegségben - adta hírül az MTI.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
19.
20:38

Koronavírus: sok helyen félházzal nyitottak az iskolák

Sok helyen a diákok fele, negyede nem ment be a vírushelyzet miatt az RT Híradója szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
19.
19:07

Új eljárással hasznosul a használt sütőolaj

A Mol nemrég jelentette be, hogy egy új biüzemanyag-gyártási eljárást fejlesztett ki, ennek lényege, hogy nem utólag keverik a biokomponenst a dízel üzemanyagba, hanem már a gyártás során, a fosszilis alapanyaggal együtt dolgozzák fel. Így változatlan minőség mellett növelhető a biotartalom a dízel üzemanyagban többek között abból a használt sütőolajból, amelyet a lakosság ad le a Mol-kutakon. Egyebek mellett erről kérdeztük Huff Zsoltot, a Mol-csoport downstream termelési ügyvezető igazgatóját.

Szerző(k): Szász Péter
04.
19.
18:35

Módosítja a kormány a CEU-t elüldöző törvényt

Törölné a kormány a felsőoktatási törvény 2017-es módosítását, ami végül ahhoz vezetett, hogy a CEU befejezte érdemi működését Budapesten, és Bécsben működik tovább - írja a 444.hu.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
19.
16:31

Vörösbe borulva nyitott Amerika

Indexcsökkenéssel korrigálták lefelé az előző záráskor elért rekordjaikat a hétfői kereskedés kezdetén az amerikai értékpapírpiacok.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
19.
15:20

Egy hatalmas pénzhegy várja, hogy elköltsék

Soha nem látott extra megtakarítást eredményezett az, hogy a járvány eleje óta nincs mire költeni, ugyanakkor a kormányok hatalmas támogatásokkal tömik ki az embereket a világ szerencsésebb részén. Ez pörgetheti a gazdaságot az újranyitásokat követően, azonban ehhez az kell, hogy az emberek ezt el is akarják költeni.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
19.
14:18

Könnyebben juthatnak kártérítéshez két üdülési joggal csaló cég áldozatai

A GVH közérdekű keresettel érte el, hogy két, üdülési joggal kapcsolatos megtévesztések miatt elmarasztalt cég ügyfelei könnyebben és gyorsabban kaphassanak kártérítést. A bíróság döntése ugyanis egyszerűsített jogérvényesítésre nyújt lehetőséget a sérelmet szenvedett fogyasztók számára - közölte a Gazdasági Versenyhivatal.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
19.
11:40

Rekordot ért el a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Január és március között 39,5 ezer tonna árut kezelt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, ami 19 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest, és a repülőtér történetének legerősebb negyedévét jelenti - írja az MTI a Budapest Airport tájékoztatására hivatkozva.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
19.
11:28

Autósok, figyelem: fontos változás történt a jogosítvánnyal

Ezentúl ingyen és automatikusan megkaphatja az új jogosítványát a lejárt helyett az Ügyfélkapun keresztül, ha megvan az orvosi alkalmasságija.

Szerző(k): Domokos László