izrael

04.
29.
12:56

Koronavírus: Izraelben is megjelent az indiai variáns

Megjelent Izrael különböző részein is a koronavírus indiai változata, de továbbra is folyamatosan csökken az új fertőzöttek száma - jelentette a katonai rádió csütörtökön.

Szerző(k): Domokos László
04.
20.
17:37

Kevésbé hatnak a vakcinák a gyorsabban terjedő indiai mutációval szemben

Az új, a tüskefehérjénél kettős mutációt mutató koronavírus-variáns egyelőre nem tűnik halálosabbnak, mint az eddig ismert változatok, azonban könnyebben terjed és a vakcinák hatékonyságát is csökkenti. Izraeli kutatók szerint a Pfizer/BioNTech készítménye legalább részben véd a B.1.617 mutációval szemben. Ugyanakkor szakértők szerint Indiában olyan gyorsan terjed a fertőzés, hogy a már meglévő duplán megváltozott vírusváltozatot újabb mutációk követhetik, amelyeket kizárt, hogy időben felismerhetnek.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
19.
21:22

Koronavírus: Izrael ismét több millió adag Pfizer-vakcinát vásárolt

Izrael újabb több millió adag vakcina vásárlásáról állapodott meg a Pfizer amerikai gyógyszergyártóval hétfőn - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
19.
08:33

Koronavírus: Izraelben már maszk nélkül is lehet

Izraelben eltörölték a kültéri maszkviselést vasárnap, hétfőn pedig szeptember óta először az iskolák is kinyitottak.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
12.
10:33

Koronavírus: Izrael elérte a nyájimmunitást?

Lehetséges, hogy kialakult az országban a magas fokú átoltottság miatt egyfajta közösségi immunitás, amely lehetővé teszi újabb járványügyi korlátozások feloldását Eran Szegal, a Weizmann Intézet szakértője szerint - ídézi a The Times of Israel című angol nyelvű hírportált az MTI.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
06.
11:41

Netanjahut kérték fel kormányalakításra

Benjámin Netanjahut, a jobboldali Likud párt elnökét kérte fel az új kormány megalakítására Izraelben Reuven Rivlin államfő kedden, a katonai rádióban egyenes adásban sugárzott beszédében, miután a frakciókkal tartott hétfői megbeszélésén a legtöbb képviselő a kormányfői tisztséget 2009 óta betöltő politikust javasolta a tisztségre - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter