járvány

09.
20.
20:10

Idén nem marad el az osztrák síszezon, de szigorú lesz a szabályozás

Szigorú szabályozás mellett, de lesz Ausztriában téli síszezon - jelentette be Elisabeth Köstinger turizmusért felelős miniszter a Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszterrel tartott közös sajtótájékoztatóján hétfőn Bécsben.

Szerző(k): Szepesi Anita
09.
20.
18:11

Koronavírus: oltják a 12-15 éveseket és a harmadik adagot is beadják Angliában

Megkezdődött hétfőn Angliában a 12-15 éves korosztály tagjainak beoltása az új típusú koronavírus ellen. A brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) ugyancsak elkezdte a hatáserősítő harmadik oltási adagok beadását, illetve az időpontfoglalási értesítések kiküldését az 50 éven felüli korcsoportba tartozóknak.

Szerző(k): Szepesi Anita
09.
20.
17:09

Megjöttek a szennyvízadatok: két városban emelkedik a vírus koncentrációja

Két városban, Pécsen és Székesfehérváron emelkedik a koronavírus koncentrációja a szennyvízben, országos szinten továbbra is lassú emelkedést mutatnak a minták - tette közzé a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján.

Szerző(k): Domokos Erika
09.
20.
16:44

Koronavírus: újabb, nyomós érv a maszkviselés mellett

A koronavírus a fejlődéssel egyre hatékonyabban képes terjedni a levegőben, ezért a nagyon magas átoltottság eléréséig továbbra is fontos a megfelelő szellőztetés, a levegő szűrése és tisztítása, és jól záró maszkok viselése – idézi a Science Daily hírét a Telex.

Szerző(k): Szepesi Anita
09.
20.
14:52

Koronavírus: visszatér a maszk és a kijárási tilalom Szlovákiában

Szlovákia jelentős részén visszatérnek a korábbi lezárásokból ismert szigorítások, amik a beoltottak sem kímélik. Zárt terekben már csak FFP2-es maszkkal lehet tartózkodni.

Szerző(k): Komócsin Sándor
09.
20.
12:55

A szigorítások miatt nőtt a beoltottak száma Szlovéniában

Szeptember 13-19. között 84 ezerrel nőtt az újonnan beoltottak száma az országban, ilyen heti adatra június eleje óta nem volt példa. Megváltozott a vakcinák iránti kereslet is. A Pfizer/BioNTech-féle vakcinát továbbra is sokan kérik, de az elmúlt két hétben a legtöbben a Johnson & Johnson leányvállalata, a Janssen egyadagos koronavírus elleni vakcinájával olttatták be magukat, mert ennek felvétele időpontjától a beoltottak már jogosultak a védettségi igazolásra - írja az MTI.

Szerző(k): Csernátony Csaba
09.
20.
09:03

Koronavírus: több mint 1000 új beteget azonosítottak Magyarországon

A hétvégén elhunyt 13 beteg és 1072 új fertőzöttet regisztráltak a magyar hatóságok. A lélegeztetőgépen lévők száma a másfélszerese az egy évvel ezelőttinek.

Szerző(k): Csernátony Csaba
09.
20.
08:05

A nőknél gyakrabban jelentkeznek a tartós covidos hatások

A kórházi kezelésre szoruló covidos betegek közel felénél még 1 év múltán is legalább egy, hosszasan fennálló tünetet lehetett észlelni. A leggyakoribb hosszan fennálló panasz a fáradtság és az izomgyengeség, és a betegek egyharmadánál a folyamatos légszomj - állapította meg az eddigi legnagyobb ilyen irányú vizsgálat.

Szerző(k): Szepesi Anita
09.
20.
07:22

Koronavírus: megjelentek a legújabb számok

Huszonnégy óra alatt 382 ezer új esetet azonosítottak világszerte, egy hét alatt pedig majdnem 3,9 millióval nőtt a számuk.

Szerző(k): Csernátony Csaba
09.
19.
15:05

Előrejelzés: búcsút mondhatunk az akcióknak

Nemzetközi elemzőcégek a fogyasztási költések növekedését jelzik előre, de arra is figyelmeztetnek, hogy kevesebb lehet a kihagyhatatlan akció és az ellátási gondok (chiphiány, gyárbezárások, szállítási nehézsége) megbélyegezhetik az év végi vásárlásokat - írja az infostart.hu.

Szerző(k): Domokos Erika