járvány

06.
15.
11:05

Megakadályoznák, hogy újabb éttermek nyíljanak, itt az ipartestület javaslata

Praxisjogot, ezáltal piacvédelmet és területi korlátozások bevezetését sürgeti a pandémia alatt kivérzett vállalkozások érdekében a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI). A mielőbbi állami beavatkozás az újraindulás kockázatait is enyhítené, és elejét vehetné a tisztességtelen üzleti magatartás elburjánzásának, amire válságos időszakok után nagyobb az esély – fejtette ki a javaslat tartalmát a Világgazdaságnak Kovács László, az MVI elnöke.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
15.
10:50

Merkely Béla fontos bejelentést tett

A védettség szintje és az antitestszint között nem lehet egyértelmű összefüggést meghatározni - mondta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

Szerző(k): Domokos László
06.
14.
23:21

Koronavírus: elhalasztják a teljes nyitást a britek

Az eredetileg tervezett jövő hétfői időponthoz képest négy héttel későbbre, július 19-re halasztotta a brit kormány a koronavírus-járvány megfékezésére elrendelt korlátozások teljes körű feloldását a delta nevű vírusvariáns terjedése miatt - jelentette be hétfő este Boris Johnson brit miniszterelnök.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
14.
19:51

Hétéves csúcsra ugrottak a halotthűtési szolgáltatások Budapesten

Leginkább a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. halotthűtési szolgáltatásainak növekedésén érhető tetten, hogy a fővárosban is járvány volt 2020-ban. A temetések száma ugyanakkor a korábbi éveknek megfelelően emelkedett vagy éppen csökkent attól függően, hogy szórásos vagy koporsós szertartásról van szó. A ravatalozótermekre sokkal kevesebb szükség volt, már csak a járványügyi intézkedések miatt is.

Szerző(k): Szász Péter
06.
14.
19:10

Létszámbővítést terveznek a német kkv-k

A német kis- és középvállalatok negyede tervezi alkalmazottai számának növelését a pandémiát követően a Handelsblatt hétfői számában idézett felmérés alapján. A szakemberhiány a megkérdezettek 73 százalékának jelent gondot, míg az őszi felmérésben 67 százalék volt az arány.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
14.
18:55

Rég nem látott visszasés a magyar söriparban

Rég nem látott mértékben, majdnem 13 százalékkal csökkent a söripar teljesítménye tavaly, miközben a teljes élelmiszeriparé mindössze 1 százalékkal - olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elemzésében.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
14.
15:49

Rákapcsolt a második generációs vakcina

Megjöttek a friss, házon belüli teszteredmények amerikai Novavax biotech vállalat koronavírus-vakcinájáról, amit egyes szakértők második generációs, azaz a korábbiaknál fejlettebb oltásnak tartanak.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
14.
13:21

Az euróövezeti ipar brutális növekedést hozott, Magyarország sem maradt le

A várakozásokkal összhangban meredek ütemben nőtt az ipari termelés áprilisban az euróövezetben, miután a koronavírus-járvány megfékezésével párhuzamosan újrainduló gazdaságokban megduplázódott a tartós fogyasztási javak előállítása - írja az MTI. A magyar ipar is szárnyakat kapott, de nagyon nagy pofont kapott tavaly.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
14.
09:59

Hiánycikk lett a bicikli Magyarországon is

A járvány hatására 2020-ban megugrott a kerékpározási kedv a lakosság körében, így a kerékpárok iránti kereslet is: a raktárak üresek, az alkatrészhiány miatt pedig nehezebb a gyártás. Jöhet az áremelkedés, miközben a gyártók egyre jobb eredményt érnek el a koronavírus alatt.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
14.
09:31

Koronavírus: 21 új áldozat, 255 fertőzött

A hétfőn reggel közölt adatok szerint egy hete több új fertőzött volt a hétvégén, most az áldozatok száma is csökkent. A kórházi betegek és az újonnan meghaltak aránya 4,75 százalékot mutat, ami új rekord lenne, de a hétvégi adatközlés felfüggesztése miatt ezt két napra kell vonatkoztatni. Ismét alacsony volt az újonnan beadott első oltások száma.

Szerző(k): Szabó Dániel