japán

05.
02.
19:40

Koronavírus: újraéledt a járvány Japánban

Japánban ismét többhónapos rekordot döntött a súlyos koronavírusos fertőzöttek száma vasárnapi adatok szerint - írja az MTI-re hivatkozva a 24.hu.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
22.
10:31

A Nissin Foods bővíti kecskeméti üzemét

A japán Nissin Foods bővíti tésztagyártási és raktározási kapacitásait Kecskeméten - jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter.

Szerző(k): Szász Péter
04.
22.
10:22

Koronavírus: Japánban több helyen is vészhelyzetet hirdettek

Egészségügyi vészhelyzetet bevezetéséről döntött a japán kormány csütörtökön négy prefektúrában - Tokióban, Oszakában, Kiotóbban és Hijogóban - a koronavírus-járvány súlyosbodása miatt - közölte az NHK japán közszolgálati televízió.

Szerző(k): Domokos László
04.
20.
09:27

Követelik a tokiói olimpia lemondását, komoly a baj

Az egyik vezető ellenzéki politikus Japánban felszólította a kormányt, hogy komolyan vegye fontolóra a nyári olimpiai játékok lemondását. A lakosság beoltása sehol sem tart, miközben lábra kapott a járvány.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
17.
08:20

Ennek az országnak a kormányfőjét fogadta elsőként Biden

Washington és Tokió Észak-Korea, a Dél-kínai-tenger és a Kelet-kínai-tenger kérdésében is elkötelezték magukat az együttműködés mellett - mondta pénteken Joe Biden amerikai elnök a Fehér Ház rózsakertjében azon a sajtótájékoztatón, amelyet Szuga Josihide japán miniszterelnökkel közösen tartott. A japán kormányfő az első külföldi vezető, akit hivatalos látogatáson fogadott az amerikai elnök, mióta hivatalba lépett - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
16.
10:32

Csere történt a Magyar Suzuki élén

Május 1-től Atsumi Masato váltja a Japánba távozó Abe Yoshinobut a Magyar Suzuki Zrt. élére - adta hírül a cég.

Szerző(k): Domokos László
04.
15.
07:54

Japánban a lakosság és a politika is lemondaná már az olimpiát

A koronavírus-járvány negyedik hulláma kezdődik Japában, emiatt egyre többen mondanák le a már egy évvel elhalasztott nyári olimpiát, amit Tokióban rendeznének meg. Külföldi nézőket már így sem engednének be.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
13.
15:55

Nem akarják az olimpiát a japánok

Mindössze száz nappal a tokiói olimpia kezdete előtt a japánok túlnyomó többsége azt akarja, hogy halasszák el újra a játékokat vagy egyszerűen mondják le az olimpiát.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
10.
20:34

Díjazták a magyar szamurájkötvényt

A Capital Eye portál különdíjban részesítette a magyar állam tavalyi sikeres zöld szamuráj-kötvény kibocsátását - közölte a pénzügyminiszter.

Szerző(k): Rácz Gergő