jelentés

05.
18.
12:01

Drámai felszólítás érkezett a katasztrófa elkerülése érdekében

A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) váratlanul csatlakozott azokhoz a szervezetekhez és szakértőkhöz, amelyek, akik radikális javaslatokat tesznek a fosszilis energiahordozók visszaszorítása érdekében. A szervezet szerint 2021-nek mérföldkőnek kell lennie az olajipar leépítésében.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
17.
09:43

A nagyobb lovat is biztosan megüli és sarkantyúzza az Alteo

Újabb rekord negyedévet produkált az Alteo, ami visszaigazolta a 2024-ig megtervezett fejlődési pálya helyességét, de most sokat segítettek az új üzleti szegmensek is.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
12.
22:32

Erős negyedévet zárt az Allianz

Erős negyedévet zárt az Allianz csoport, a világ egyik vezető biztosítója és vagyonkezelője, amely enyhén csökkenő bevételek mellett csaknem megduplázta a részvényekre jutó nyereséget.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
12.
16:21

Teljesen elhibázott volt a Covid-19 kezelése egy jelentés szerint

Az Egészségügyi Világszervezet és az egyes országok kormányai is elkéstek a válaszlépésekkel, pedig ha hamarabb eszmélnek, meg lehetett volna előzni a világjárványt egy kutatás szerint.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
08.
12:28

Kétszer több halálos áldozata lehet a koronavírusnak egy jelentés szerint

A Covid-19 világszerte mintegy 6,9 millió halálesetet okozott, ami több mint kétszerese a hivatalos adatoknak - derül ki a Washingtoni Egyetem Orvosi Karának Egészségügyi Mérési és Értékelési Intézete (IHME) új elemzéséből. A szervezet szerint szinte minden országban jelentősen aluljelentett adatok állnak rendelkezésre. Magyarország esetében valamennyivel kedvezőbb így a kép, mint a hivatalos adatok szerint, de valójában jóval több áldozat lehetett, mint az a jelentésekben szerepelt.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
07.
11:52

Kilőtt a Pandora, visszaerősödik az ékszerpiac

A dán ékszercég bevétele áprilisban annak ellenére ugrott meg az egy évvel korábbihoz képest igen jelentősen, hogy a boltjaik negyede még mindig zárva zart - írta meg az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
29.
14:58

A világot veri az amerikai növekedés

Az Egyesült Államok bruttó hazai összterméke éves szinten 6,4 százalékkal nőtt az első negyedévben, ami a világjárványból való fogyasztói fellendülésnek köszönhető.

Szerző(k): Szabó Dániel