jobboldal

06.
08.
06:21

Teljes a zűrzavar a lengyelek fejében

Úgy tűnik, a lengyelek kezdik elveszteni a fonalat, ha a politikáról van szó. Nem tudják megkülönböztetni a jobb és baloldalt, ha egy párt mérsékelt, azt már baloldalinak tartják, ami arra utal, hogy a nacionalista agymosás sikeres lehet.

Szerző(k): Barabás Júlia
06.
06.
12:01

Fülkeforradalom jöhet Németországban

Németországban június 6-án lesz az utolsó tartományi választás a szeptemberi parlamenti választások előtt, és konzervatív kormánypártban olyan változások kezdődtek, amelyek ellentétesek a párt vezetőségének szándékaival. A végkifejlet fordulatot hozhat az országban.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
03.
09:38

Matteo Salvini lépett, számít a fideszes politikusokra

Matteo Salvini, az olasz jobboldali Liga vezetője bejelentette, hogy az Európai Parlamentben új képviselőcsoportot szervezne, amelybe a Fidesz EP-képviselőit is várja. Ezzel az új politikai erő szervezésében kezébe vette a kezdeményezést.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
31.
19:09

Lehet-e kormányozni egymást utáló pártok összefogásával?

Óriási hazárdjátéknak tartják szakértők azt a kísérletet, hogy nyolc egymással homlokegyenest ellentétes célokat követő párt alakítson kormánykoalíciót Izraelben csak azért, hogy elmozdítsák Benjamin Netanjahut az ország éléről. Van, aki szerint még tovább kéne bővíteni az összefogást olyan pártokkal, amelyek eddig Netanjahut támogatták.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
31.
11:23

Nagy pofont kapott a jobboldal, de győzelmi zászlót lenget Horvátországban

A vasárnapi helyhatósági választások második fordulójában a legnagyobb horvát városokban mindenhol vereséget szenvedett a jobboldali HDZ, kivételt a valamekkora magyar kisebbséggel, de erősebb hazai gazdasági érdekekkel bíró Eszék jelent. A kormányzó jobboldal a vereséget győzelemnek állítja be, miközben az újbaloldali és zöld pártok is komoly pozíciókat fogtak. Előretört a szélsőjobb is.

Szerző(k): Szabó Dániel