joe_biden

05.
06.
08:32

Az USA közkinccsé teszi a vakcinák szabadalmait

Az Egyesült Államok támogatja a Covid vakcinák szabadalmi oltalmáról való lemondást a globális egészségügyi válságra hivatkozva - jelentette be a Fehér ház. A világon számos országban alig indult csak meg a vakcinációs program, ami a világjárvány elhúzódását jelentené. Erre jelenthet megoldást, hogy a vakcinák szabadalmait elérhetővé teszik, hogy más cégek is megkezdhessék a gyártást. A gyógyszergyárak egyelőre ellenzik a lépést.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
04.
23:26

Biden: július 4-ig 160 millió felnőtt amerikai minden szükséges oltást megkap

Július 4-ig 160 millió felnőtt amerikai minden, a koronavírus elleni védettséghez szükséges oltását megkapja - jelentette be kedden Joe Biden amerikai elnök a Fehér Házban elmondott beszédében az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
04.
19:31

Sokkal tovább tarthat a súlyos chiphiány, mint gondoljuk

Az Intel vezérigazgatója szerint a globális ellátási láncokat megrázó, s az autóiparban komoly gyártási nehézségeket okozó chiphiány még sokáig eltarthat, akár több éven keresztül is. Ez pedig fékezheti a kilábalást a járvány utáni fellendülésben.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
30.
07:03

Joe Biden első 100 napja kényszerpálya és sikertörténet

Joe Biden elnökként, ha a címlapokra nem is került botrányaival, nagy horderejű lépéseivel, a nézettségi mutatói is rosszabbak, mint Donald Trumpé, cserébe népszerűsége magasabb, gazdasági eredményei felülmúlták a várakozásokat. Már beígérte a gazdagok megadóztatását, hatalmas és drága zöldprogramot hirdetett, és még Magyarországnak is fájdalmas tervvel állt elő. Egyelőre a biztos úton jár, de nagy tervekről beszél. Első 100 napja eddig siker, de kérdéses, mennyire jön még meg a bátorsága.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
29.
07:14

Joe Biden: Amerika újra mozgásba lendült

1800 milliárd dolláros családtámogatási csomagot jelentett be Joe Biden amerikai elnök, hivatalba lépése 100. napján megtartott első kongresszusi beszédében.

Szerző(k): Domokos László
04.
27.
21:04

A franciák és a németek is beálltak a világadó mögé, amit elvet a magyar kormány

Franciaország és Németország pénzügyminiszterei támogatják az amerikai kormány elképzelését egy 21 százalékos globális minimális társasági adókulcsról - írja a Reuters.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
27.
16:28

Történelmi minimálbér-emelésről döntött Joe Biden

Joe Biden elnök kedden folytatja a 15 dolláros nemzeti minimális órabér bevezetését egy olyan végrehajtási rendelettel, amely legalább erre a szintre emeli a szövetségi kormánnyal szerződésben lévő cégeknél több százezer munkavállaló fizetését - értesült a Reuters. A lépés az Egyesült Államokban kirívó, az ilyen kormányszintű beavatkozásokat általában túl szociáldemokratának, ha nem egyszerűen kommunistának nevezik.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
27.
14:44

Joe Bidennel elégedett az amerikaiak többsége

A Reuters/Ipsos közvélemény-kutató intézet felmérése szerint az amerikaiak több mint fele elégedet Joe Biden elnök első közel 100 napos munkájával, ami olyan szintű támogatottságot jelent, amelyet republikánus elődje, Donald Trump soha nem ért el, és amely segíthet a demokratáknak az infrastrukturális kiadások és más, Biden napirendjén szereplő nagy kiadással járó tételek megszavazásában.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
25.
16:59

Az oroszok készülnek a Biden-Putyin-találkozóra

Júniusban tarthatják meg Vlagyimir Putyin orosz és Joe Biden amerikai elnök csúcstalálkozóját, de erről még nem született meg a végső döntés - jelentette ki Jurij Usakov, az orosz államfő külügyi tanácsadója a Rosszija 1 tévécsatornán.

Szerző(k): Szász Péter
04.
25.
12:36

Intő jelet kapott Joe Biden

Az amerikai szavazók 52 százaléka pozitívnak tartja a Biden-elnökség első 100 napjában mutatott kormányzati teljesítményét, míg 42 százalék inkább negatívnak - írja az Euronews a Washington Post és az ABC News hét elején készített közös közvélemény-kutatása nyomán.

Szerző(k): Szász Péter