joe_biden

05.
23.
16:45

Újabb ukrajnai háborút vizionált az amerikai elnök

Mintha kissé kuszává vált volna az Egyesült Államok politikája Tajvannal kapcsolatban az ukrajnai háború hatására: mást mond az ország elnöke, mint az irányítása alatt álló Fehér Ház stábja. A külpolitika terén nagy tapasztalatokkal rendelkező államfő kifejezetten harciasra vette mondandóját, miközben az ellenfél ezúttal nem Ororszország.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
23.
08:27

Biden Japánt bevinné az ENSZ BT-be

Az amerikai elnök azzal erősítené az indiai-csendes-óceáni térségben az együttműködést és fejlődést, hogy megreformálná a Biztonsági Tanácsot - közölte az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
21.
18:39

Biden nem tud letérni a Trump által kijelölt selyemútról, de Magyarország jelentősége változhat

Az Egyesült Államok külpolitikáját a jelenlegi elnök Joe Biden kormányzása alatt is az elődje által behozott témák lengik körbe. Donald Trump elnöksége Kínát jelölte ki ellenségnek, ami azóta is meghatározza az amerikai közbeszédet, és Biden hiába mondott le az „Amerika mindenek előtt” politikájáról, a NATO-ba való „visszatérése” jellemzően nagyobbat szól, mint amennyit valóban bevállalna az USA vezetése. Mi várható az új magyarországi nagykövet kinevezésétől, milyen lesz a kapcsolat Budapest és Washington között, valamint hogy teljesít Biden az előző kormány mércéje szerint?

Szerző(k): Sasvári Marcell
05.
21.
14:43

Biden és Jun már Észak-Koreára is figyel

Az Egyesült Államok és Dél-Korea tárgyalni fog arról, hogy az észak-koreai nukleáris fenyegetés elhárítására sűrűbben és nagyobb katonai erő felvonultatásával rendeznek ezután közös hadgyakorlatokat, mert megítélésük szerint nagyon kicsi az esély a diplomáciai megoldásra - közölte szombati tárgyalásukat követő közös sajtóértekezletükön Szöulban az ázsiai körutat elkezdő Joe Biden amerikai elnök és vendéglátója, Jun Szuk Jol új dél-koreai államfő az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
21.
14:17

A Kreml 963 amerikai ellen hozott intézkedést, Washington pénzt küld Ukrajnának

Szankciókkal sújt közel 1000 amerikai állampolgárt Oroszország, válaszul az ukrajnai invázió miatt hozott washingtoni büntetőintézkedésekre. Eközben Joe Biden amerikai elnök újabb Ukrajnának folyósított támogatásról döntött.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
19.
07:31

Egy hidegháborús törvénnyel oldják meg a tápszerhiányt az USA-ban

Joe Biden amerikai elnök az úgynevezett védelmi termelési törvényt (Defense Production Act) hívja segítségül, hogy orvosolni tudják az Egyesült Államokban kialakult csecsemőtápszer-hiányt - jelentette be szerdán a Fehér Ház.

Szerző(k): Domokos László
05.
14.
12:25

Másfél év után kap új amerikai nagykövetet Budapest

A Fehér Ház péntek esti közleményben tudatta, hogy az elnök David Pressmant jelöli a budapesti nagyköveti posztra.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
14.
08:35

Hízelegni kezdett Délkelet-Ázsiának Biden

Az amerikai elnök új korszak kezdetét jelentette be, és többek közt Vietnammal is új alapokra helyezik a kapcsolatokat - közölte az MTI washingtoni tudósítója.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
11.
13:50

Draghi: máris dolgozni kell azon a terven, amely hosszú távra békét teremthetne Ukrajnában

Mario Draghi, Olaszország miniszterelnöke szerint ideje lenne azon is dolgozni, hogyan lehetne tartós békét teremteni Ukrajnában, amellett persze, hogy fenntartják az eddigi intézkedéseket.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
08.
18:59

Ungváron járt Joe Biden felesége

Villámlátogatást tett Ungváron Jill Biden, Joe Biden amerikai elnök felesége, és találkozott Olena Zelenszka ukrán first ladyvel - közölte a Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatás sajtószolgálata.

Szerző(k): Domokos Erika