kár

05.
15.
17:29

Az integráció után elérhetetlen számlákra panaszkodtak a szerbiai OTP-ügyfelek

Bő egy hete zárult a Vojvodjanska banka OTP-be való integrációja Szerbiában, ám az integrációt követően mind a két helyi bank ügyfelei arra panaszkodtak, hogy az elektronikus banki szolgáltatások nem működnek. A bank nyugtatja az ügyfeleket: mindenkinek megmaradt a pénze.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
15.
10:46

Karácsony bejelentkezett a kormányfői posztra

Karácsony Gergely Budapest polgármestere szülőfalujában, Nyírtasson jelentette be, hogy elindul a miniszterelnöki posztért.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
14.
17:04

Karácsony Gergelyt kérte fel a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltnek

A Párbeszéd Magyarországért Párt küldöttgyűlése felkérte Karácsony Gergely társelnököt, Budapest főpolgármesterét, hogy miniszterelnök-jelöltként széles körű társadalmi koalíciót létrehozva képviselje a párt programját, a zöld és szociális fordulat esélyét az ellenzéki előválasztáson - közölte Facebook-oldalán a Párbeszéd.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
13.
10:08

Orbán Viktor a Karmelitában fogadta Karikó Katalint

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök reggel a Karmelita kolostorban fogadta Karikó Katalin kutatóbiológust, biokémikust, a szintetikus mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatóját - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
12.
08:08

Egy év alatt tizedével csökkent az EU szén-dioxid-kibocsátása, de Magyarország csak a lista végén kullog

Miközben Spanyolországnak sikerült 16 százalékos csökkenést produkálnia, és az uniós karbonszennyezés negyedét produkáló németeknél is majdnem 9 százalékos volt a mínusz, Magyarországon ennek is csak a töredékét mérték.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
11.
08:41

Hermetikusan elzárná Indiát az amerikai járványkezelés

Nem elegendő, hogy tartományi korlátozásokat vezetnek be Indiában, hanem két hétre teljes lezárásra lenne szükség helyi szakértők szerint is. Az amerikai járványkezelést vezető Anthony Fauci szerint el kell vágni a vírus terjedési útvonalait.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
10.
10:44

Babráltak a villanyórákkal - lecsapott a hatóság

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy 10 vállalkozás felosztotta egymás között egy áramszolgáltató egyes, villanyórák cseréjére kiírt közbeszerzési tendereit. A versenyhatóság összesen mintegy 300 millió forintnyi bírságot szabott ki a jogsértésért.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
09.
15:26

Higanymocsarak maradnak hátra Amazóniában, grammonként 20 ezer forintért

Peru Madre de Dios régiójában az ember által létrehozott pusztaság élesen elválik az élő és virágzó amazóniai esőerdőtől. Az elmúlt évben még aktívabb lett az illegális aranybányászat az országban, amit környezetpusztító sufnimódszerekkel végeznek. A végeredmény minden nap egy tiszai ciánkatasztrófával felérő seb egy ökológiailag kényes területen.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
09.
14:32

Karácsonyék nem hagynák veszni az EU 3500 milliárdos hitelkeretét, íme a terv

Karácsony Gergely főpolgármester vasárnap bemutatta a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) alternatív tervét az uniós helyreállítási alap forrásainak felhasználásáról.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
07.
21:42

Angliába készül? Nem egyszerű beutazni a magyaroknak sem

Május második felétől tizenkét országból és térségből lehet karanténkötelezettség nélkül Angliába utazni - jelentette be pénteken Grant Shapps brit közlekedési miniszter. A zöld kategóriás országok listájára egyelőre nem került fel Magyarország, amely a sárga kategóriás, továbbra is karanténkötelezett országok között van.

Szerző(k): Domokos Erika