kásler_miklós

05.
14.
21:02

Újabb, rohamtempójú átalakításra készülnek az egészségügyben?

Az egészségügyi szakmai kollégium tagozati elnökei kedd délelőtt 10 óráig kaptak időt arra, hogy közöljék az emberi erőforrás tárcával, a szakmájukban hány fekvő- és járóbetegllátó intézményre van szükség és milyen geográfiai eloszlással. Az erről szóló levelet péntek este Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő tette közzé Faebook-oldalán.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
09.
14:02

Kásler Miklós: "az állam mindent megtett, amit az állam megtehetett"

A személyes felelősség fontosságát hangsúlyozva biztatott mindenkit a koronavírus elleni védőoltásra az emberi erőforrások minisztere a Facebookon.

Szerző(k): Szász Péter
05.
08.
17:00

Keserű csalódás érte az orvosokat, a kamara levelet írt Káslernek

Az egészségügyi szolgálati jogviszony alá tartozó orvosok jelentős részének kevesebb lett az éves szabadsága, mint amennyi a közalkalmazotti jogviszonyuk fennállása alatt illette meg őket. A Magyar Orvosi Kamara (MOK) a helyzet orvoslása érdekében levelet írt Kásler Miklós emberi erőforrás miniszternek.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
01.
11:07

Új szakmai irányelvekről tett bejelentést Kásler Miklós

A gyermekkori diabetes napjainkban globális népegészségügyi problémává vált, ami hazánkban 4,5 ezer fiatalt érint. Ennek jegyében Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter kezdeményezte egy egészségügyi szakmai irányelv elkészítését, ami tartalmazza az elsődleges megelőzés, a szűrés, a diagnosztika, a terápia és a gondozás irányadó lehetőségeit is - írja a tárcavezető a Facebookon.

Szerző(k): Szász Péter
04.
28.
16:56

Újraindulnak az egynapos sebészeti ellátások

Május harmadikától újraindulhat az egynapos sebészeti ellátás - jelentette be Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter. A tárcavezető még március 5-én rendelte el azok felfüggesztését a romló járványadatok miatt.

Szerző(k): Szász Péter
04.
28.
11:34

Kásler: elindulnak az onkológiai szűrések

Csütörtöktől újraindulnak a megelőzést szolgáló népegészségügyi célú, szervezett onkológiai szűrővizsgálatok.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
18.
11:17

Súlyos bírálatot kapott Kásler Miklós a rákdiagnosztika leállítása miatt

Kásler Miklós miniszteri utasítással felfüggesztette a népegészségügyi célú, célzott, onkológiai szűrővizsgálatokat a múlt hét végén, amely a rákellenes szervezetek szerint súlyos következményekkel jár majd.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
17.
17:40

Rákszűrés felfüggesztése: megszólalt az NNK

Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter a múlt hét végén miniszteri utasítással felfüggesztette a népegészségügyi célú, célzott, onkológiai szűrővizsgálatokat - írta szerdán a 444.hu. Az NNK ma a hírre reagálva az MTI-vel azt közölte, hogy a szűrővizsgálatok április 9-től pár hétre szóló, átmeneti és rövid ideig tartó halasztása pótolható, a lakosság szűrése nem marad el.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
17.
12:05

Poszt-Covid-részleget adtak át a Budapesti Szent Ferenc Kórházban

Átadták a Budapesti Szent Ferenc Kórház új, poszt-Covid-szindróma ellátó részlegét - közölte az emberi erőforrások minisztere szombaton közösségi oldalán az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
16.
11:31

Áprilistól elérhető a Zentét meggyógyító gyógyszer

Idén áprilistól egyedi méltányosság alapján elérhetővé válik hazánkban az SMA-ban szenvedő betegek számára a Zolgensma nevű génterápiás gyógyszer - közölte Facebook-oldalán Kásler Miklós, emberi erőforrás miniszter.

Szerző(k): Szepesi Anita