kávé

04.
21.
16:06

Mészárosék alapja újabb Andrássy úti ingatlant szerzett meg

Az Andrássy út 57-ben 220 négyzetméternyi ingatlanoz jutott hozzá egy Mészáros Lőrinchez köthető cég. Felszámolási eljárás keretében vásárolták meg az ingatlant, az volt ugyanis a csődbe ment Szarvasi kávéfőző cégének Oktogonhoz közeli bemutató üzlete.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
21.
13:50

A Hell Energy győzött az Európai Bíróságon

A Hell Energy Magyarország Kft.-nek adott igazat az Európai Bíróság Törvényszéke az EU védjegyhivatalával (EUIPO) szemben.

Szerző(k): Domokos László
04.
06.
13:50

Egyre többen szeretnek otthon kávézni

Bővíti magyarországi piacát a Nespresso, amely vállalta, hogy 2022-re a vállalat kávéi teljesen karbonsemlegesek lesznek, a fenntarthatóságot pedig a termelési lánc egészére kiterjesztik - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
04.
06.
11:51

Új likőrrel bővül a Zwack Unicum kínálata

Közel hároméves termékfejlesztés után kerül a boltok polcaira a Zwack Unicum család legújabb tagja. Az arabica kivonattal készülő, tölgyfahordóban érlelt Unicum Barista az évszázados hazai kávé- és alkoholkultúrát ötvözi. Az italkülönlegesség április elsejétől kapható a kiskereskedelmi üzletek kínálatában.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
04.
12:03

Megoldást találtak a kávézás legkárosabb mellékhatására

A koronavírus-járvány óta jelentősen megugrott a kereslet a kávé iránt, sokan a munkahelyükön vagy a kávézókban elfogyasztott italok helyett otthon készítették el azt. Egy brit élelmiszerlánc ezért egy otthon is komposztálható, teljesen lebomló kapszulás kávéval jött elő. A becslések szerint ugyanis évente 20 milliárd kapszulát használnak a világon összesen, egy kapszulának pedig akár 500 év is szükséges lehet ahhoz, hogy teljesen lebomoljon.

Szerző(k): Csernátony Csaba