kína

04.
14.
12:55

A kínai CanSinoBIO-vakcina nem okoz vérrögképződési problémákat a gyártó szerint

A Cansino Biologics Inc (CanSinoBIO) az egyik koronavírus elleni vakcinát kínai gyártó közölte, hogy a virálisvektor-technológiára épülő koronavírus elleni vakcinája nem okozott vérrögképződési problémákkal együtt járó, súlyos esetet az eddigi alkalmazása során.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
14.
11:07

A kínai vakcinák körül egyre nagyobb problémák merülnek fel

Azontúl, hogy a helyi járványügyi hivatal vezetője is arról beszélt, hogy a Sinopharm- és a Sinovac-vakcinák hatékonysága nem elég magas, egyre több ország hiányolja a 3. fázisú kutatási eredményeket az esetükben. A gyártóknak viszont aggasztó probléma az is, hogy egyre kevésbé tudják tartani a vállalt szállítási határidőket, miközben Magyarország mellett számos országnak, köztük a fejlődő világ államainak is odaígérték a készítményeket.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
14.
07:59

Megoldás a kínai vakcinával oltottaknak - pénzért

Pénzért a magánegészségügyben leellenőriztethetik a védettségüket azok, akiket a kínai Sinopharm-vakcinával oltottak be, de nem lesz olcsó mulatság.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
13.
19:22

Meglepő javaslat a háború elkerülésére

Nem kéne forszírozni a keménykedést Kínával szemben, folytatva az előző amerikai elnök, Donald Trump módszerét, mert az új versenytársat nem lehet legyőzni azzal a stratégiával, ami a Szovjetunióval szemben bejött - javasolja egy ázsiai szakértő.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
13.
16:14

A magyar kormány is sokat beszél a kínai tőkéről, de az mégsem jön

A különböző kormányok - köztük a magyar is - erősen túlzó képet ad arról, mennyi kínai befektetés is érkezett az adott országba. A trükkök között szerepel az is, hogy a kínai hitelekből megvalósított projekteket is tőkebefektetésnek kommunikálják, miközben az valójában az adott ország beruházása lesz. Az elmúlt évtized nagy várakozásai ellenére a kínai befektetések nem érték el a jelentős szintet a kelet-közép-európai régióban, különösen nem a régió EU-tagállamaiban - derül ki egy új átfogó tanulmányból.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
13.
08:12

Aggódnak a kínaival oltottak, mit tesz a kormány?

Több százezer magyart oltottak be a kínai Sinopharm koronavírus-vakcinájával, amelynek hatásosságával kapcsolatban kétségek merültek fel. A kormány egyelőre kivár az ügyben.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
13.
08:00

Gyorsult a kínai import

Jelentősen gyorsult a kínai import növekedése márciusban, az export bővülése azonban a várakozások alatt maradt - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
04.
12.
15:01

Ilyen az, amikor örülni lehet a rekordbírságnak

Örömmel fogadta a piac és emelkedett a részvényárfolyam a hírre, hogy a kínai internetes óriáscég, az Alibaba rekordmértékű bírságot kapott a hét végén. Úgy érzik, ezzel a legrosszabb mögöttük van.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
11.
19:47

Figyelmeztetést kaptak a kínai vakcinával oltottak: "védekezzen úgy, mintha nem lenne beoltva"

Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakértő szerint, aki kínai vakcinát kapott a második adag után is védekezzen úgy, mintha nem lenne beoltva. Facebookon megjelent bejegyzése alapján, amíg a helyzet nem tisztázódik, a Sinopharmmal oltottakat nem lehet a beoltottak közé számítani. Ám továbbra is azt javasolja, hogy bármelyik itthon felkínált vakcinát el lehet fogadni.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
11.
14:39

Vakcinák: Kína megrendítő beismerést tett a hatékonyságról

„Nem túl magas” a hatékonysága a jelenleg használt kínai koronavírus-elleni vakcináknak – mondta szombaton egy konferencián a kínai járványügyi központ vezetője. Az AP tudósítása szerint Gao Fu kijelentette, hogy most már hivatalosan is vizsgálják annak lehetőségét, hogy más technológiával működő oltóanyagokat is használjanak az immunizáció során.

Szerző(k): K. Kiss Gergely