kalifornia

06.
18.
12:22

Megdőlt az idei globális melegrekord

Csütörtökön 53,2 Celsius fokot mértek a kaliforniai Death Valley-ben, amely idei hőmérsékleti világrekord - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Szerző(k): Szász Péter
05.
02.
07:40

Kinyitott a kaliforniai Disneyland

Több mint egy év után újra megnyitott a kaliforniai Disneyland Anaheimben. Kaliforniában négy hónapja még kiugróan magas volt a napi esetszám, ezért különösen nagy öröm a mostani nyitás a park dolgozói és a látogatók számára egyaránt - írja az Euronews.

Szerző(k): Szász Péter
03.
23.
12:18

Dollármilliókat ért az amerikai vasúton egy egyszerű elgondolás

Dízelről hidrogén üzemanyagot használóvá alakítanak át egy amerikai vontatómozdonyt, és azt vizsgálják, mindez rendszerszinten hogyan volna működtethető. Kaliforniai álom lehetne a pilotprojektből, ha rövid idő alatt sikerrel zárják.

Szerző(k): Szabó M. István
01.
12.
12:15

Disneylandet is beveszi a koronavírus

A kaliforniai Disneyland Resort az új koronavírus elleni oltások beadásának első nagy központja lesz Orange megyében.

Szerző(k): Rácz Gergő
12.
01.
10:15

Megadták a jelet: épülhet Európa gigaakkuja

Jóváhagyták a kontinens legnagyobb akkutelep-projektjét egy London melletti logisztikai parkban. A mintegy 80 milliárd forint értékű beruházás 2024-re készülhet el, azonban ez csak az első ütem.

Szerző(k): Szabó M. István
10.
03.
20:06

Nem csitulnak a kaliforniai erdőtüzek

A szűnni nem akaró kaliforniai erdőtüzek olyan mértékű légszennyezést okoztak a térségben, hogy az egészségügyi hatóságok egészségtelennek minősítették a levegőminőséget - írja a Guardian híre alapján a 444.

Szerző(k): Szepesi Anita
09.
10.
07:26

A Napot sem látni a nyugati parton, akkora erdőtüzek pusztítanak

Kaliforniától Washington államig lángokban áll az Egyesült Államok nyugati partvidéke, ahol erdőket és lakott területeket fenyeget a megállíthatatlanul terjedő erdő- és bozóttűz - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
09.
01.
16:37

Több ember halhat éhen idén, mint amennyit a Covid-19 megöl

Idén mintegy 132 millióval több ember szenvedhet az éhínségtől, mint egy évvel korábban, ennek oka a világjárvány okozta zavarok a globális ellátási rendszerekben. A Bloomberg összefoglalója szerint a világnak soha nem látott éhínséggel kell szembenéznie a járvány miatt.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
07.
14.
22:50

Koronavírus: Kaliforniában vissza kellett hozni a szigort

Kaliforniában kedd reggeltől ismét jelentős szigorítások léptek érvénybe a koronavírusos fertőzöttek számának ugrásszerű emelkedése miatt - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
07.
19:46

Hollywoodban újraindulhat a filmgyártás

Szabad utat adott Gavin Newsom kaliforniai kormányzó a zenei, televíziós és filmes produkciók újraindításához. A munka június 12-től kezdődhet a közegészségügyi hatóságok és az ágazati ajánlások útmutatásának betartásával - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel