kamatemelés

12.
08.
11:06

Csúcsra jár az infláció, és nem megy sehová

Nagyon rég látott magasságokba ugrottak a magyarországi árak a statisztikák szerint, ami a jegybankot is egy egyre hosszabb és nehezebb útra téríti. Annyi biztos, hogy egyhamar nem érdemes az infláció csökkenésében reménykedni, a koronavírus által kialakult világgazdasági helyzetben a választási évre érkező kormányzati juttatások sajátságos mód szintén felfelé tolják az árakat.

Szerző(k): Rácz Gergő
12.
07.
14:56

Szomorú hír a lakáshitelt felvevőknek: elszálltak a kamatok

Kilenc nagybank közül hat érdemben megemelte új lakáshiteleinek kamatát decemberben. A drágulás mértéke 0,37-0,96 százalékpont, ezzel egy 20 millió forint összegű lakáshitel törlesztőrészlete 4-10 ezer forinttal emelkedhet meg 20 éven át - írja a Bankmonitor.

Szerző(k): Herman Bernadett
12.
06.
09:36

Erősödéssel indult a hét a forint piacán

Erősödik a forint, 364,5-nél jár az euró, de komoly fordulat csak akkor lesz, ha 361 forint alá megy az uniós deviza ára.

Szerző(k): Herman Bernadett
12.
03.
07:02

Elszálltak a kamatok, érdemes-e hitelből karácsonyozni?

Alaposan meg kell most fontolni a hitelfelvételt, a kölcsönök kamata egyre magasabb, a változó kamatozású konstrukciókkal nagyot kockáztat minden ügyfél, érdemes kihasználni a kamatmentes megoldásokat. Többféle terméket ajánlanak a vásárlóknak; a személyi kölcsön és az áruhitel a két legnépszerűbb fogyasztási hitel karácsonykor.

Szerző(k): Herman Bernadett
12.
02.
10:01

Újabb szigorítás: 3 százalék felett a magyar kamatszint

Ahogy az várható volt, ezúttal is emelt szinten hirdet egyhetes betéti tendert a jegybank, aminek eredményeként 3,1 százalékos lehet a tényleges kamatszint.

Szerző(k): Rácz Gergő
11.
25.
20:00

Jött tett a kamatemelés a forintnak

Erősödött a forint csütörtökön a főbb devizákkal szemben az MNB magasabb kamattal meghirdetett egyhetes betéti tenderét követően; az euró jegyzése csütörtökön a kora reggeli 368,74 forintról 365,91 forintra csökkent este hét órára - írja az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
11.
25.
10:56

Kamatot emelt a jegybank: kikerült a forint a veszélyzónából

Kissé erősödött a forint az MNB újabb kamatemelésének hatására. A hajszál híján 372 forintos csúcstól egyre messzebb jár az euró ára, csütörtökön 367 forint körül kereskednek vele.

Szerző(k): Herman Bernadett
11.
25.
10:19

Nincs megállás, újra kamatot emelt az MNB (frissítve)

A mai egyhetes betéti tenderen újabb 40 bázisponttal növelte a kamatot az MNB, így már 2,9 százalékra rúg, a friss szigorítással pedig a régió élére ugrott a magyar kamatszint.

Szerző(k): Domokos László
11.
25.
08:36

Az infláció már a Fedet is fojtogatja

A Federal Reserve egyre több döntéshozója hajlik rá, hogy gyorsabban vezessék ki a kötvényvásárlási programot, ha a magas infláció kitart. A vártnál hamarabb emelnének kamatot is - derült ki az amerikai jegybank legutóbbi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvéből.

Szerző(k): Szabó Dániel
11.
23.
16:54

Levették a keresztvizet a magyar gazdaságról, elfogyott a bizalom

Amellett, hogy a forint történelmi mélypontra esett az euróval szemben és alulteljesített a régiós valutákhoz képest is, a kötvénypiacot is elérte a fertőzés. A közép-európai feltörekvő gazdaságok között Magyarországot árazták be a legalacsonyabb szinten kedd délután.

Szerző(k): Szabó Dániel