kancellár

04.
20.
12:30

Történelmet írhatnak a németek Merkel után

Nagyon valószínű, hogy Németország új kancellárja vagy új alkancellárja Annalena Baerbock, a Zöldek társelnöke lesz. Főként az első lenne gigantikus újdonság, ám ahhoz, hogy megtörténjen, a 40 éves politikusnak nagy szakértelemről kell tanúbizonyságot tennie.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
18.
22:07

Még nem sikerült kiválasztani Angela Merkel utódját

Nem sikerült az önként vállalt határidőre, vasárnapra kiválasztani Németországban a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt Keresztényszociális Unió (CSU) közös kancellárjelöltjét - adta hírül az MTI. A feladatot Armin Laschet CDU-elnök, észak-rajna-vesztfáliai miniszterelnök és Markus Söder CSU-elnök, bajor miniszterelnök is vállalná.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
13.
17:49

Koronavírus: így fékeznék a harmadik hullámot Németországban

Nem szabad cserben hagyni az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) által okozott betegségben (Covid-19) szenvedők gyógyításának "herkulesi feladatával" foglalkozó kórházi orvosokat és ápolókat, és meg kell hallani az intenzív osztályokon dolgozók "segélykiáltásait", ezért szigorúbban és következetesebben kell törekedni a vírus harmadik fertőzéshullámának megállítására Németországban - mondta Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
13.
11:37

Elhúzódhat a német politikai küzdelem, éppen a járvány közepén

Egyelőre beláthatatlan, ki nyeri a német konzervatív CDU/CSU pártszövetség kancellárjelöltségéért folyó küzdelmet, és még aggasztóbbnak tartják a pártok politikusai, hogy elhúzódhat a küzdelem a járvány kellős közepén. Angela Merkel kancellár hírek szerint az aggódók élén áll.

Szerző(k): Komócsin Sándor