kata

06.
24.
08:00

Engedéllyel vagy anélkül fusiznak a tűzoltók

A rendvédelmi dolgozók közül a tűzoltók vállalnak leginkább másodállást, hogy borzasztóan alacsony keresetüket kiegészítsék. A börtönőrök meglepően kevés pluszmunkát végeznek.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
22.
20:18

Részleges kegyelemben részesült több katalán vezető

Részleges kegyelemben részesült kedden kilenc katalán függetlenségi vezető, akiket a 2017 októberében alkotmányellenesen megrendezett katalán népszavazás és a katalán függetlenségi nyilatkozat elfogadása miatt ítéltek 9-től 13 évig tartó börtönbüntetésre - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
06.
22.
18:10

Katasztrófa a Velencei-tónál, a hatóságok sem tudják, mit tegyenek

Borzasztó látvány fogadta a Velencei-tónál a fürdőzni érkezőket és a helyi lakosokat az első igazi nyári hétvégén. A parton és a víz felszínén mindenütt haltetemeket és éppen haláltusájukban vergődő halakat sodortak a hullámok. A WWF szakembere szerint egyre gyakrabban kell ilyesmire számítanunk - írja a mérce.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
21.
17:24

Olyan meleg lesz, hogy kiadták a legmagasabb fokú hőségriasztást

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzései alapján az elkövetkező napokban az eddiginél is melegebb időjárás várható, ezért Müller Cecília országos tisztifőorvos 2021. június 22-én (kedd) 00:00 órától június 24. (csütörtök) 24:00 óráig harmadfokú hőségriasztást ad ki - adta hírül a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Szerző(k): Szász Péter
06.
21.
13:25

A fél országban irtják a szúnyogokat a héten

Az elmúlt időszakban sok helyen, főként a folyóparti településeken jelentek meg tömegesen csípőszúnyogok. A múlt héten a szakemberek több mint háromszáz településen kezdték az irtást, a héten 81 ezer hektáron, összesen 404 településen végeznek földi kémiai gyérítést - közölte a katasztrófavédelem.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
18.
16:09

Tűzgyújtási tilalom lép életbe a kánikula miatt

Szombaton 0:00 órától három megyében tűzgyújtási tilalom lesz érvényben. Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében tilos lesz tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek 200 méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is - közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
06.
15:29

Nagy raktártűz volt Budapesten

Kigyulladt egy bútorraktár Zuglóban vasárnap - közölte Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőhelyettese az MTI-vel. A nagy területen, nagy füsttel égő Pered utcai épülethez több kerületből 14 járművel 37 tűzoltó vonult ki. Hat gázpalackot kivittek a lángok közül és már megakadályozták a tűz továbbterjedését.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
06.
13:41

Katar terroristákat pénzelhetett Szíriában

Katart azzal vádolják, hogy több millió dolláros pénzmosási műveletet segített elő, hogy ezzel segítse az al-Kaidához tartozó an-Núszra Frontot, amely a szíriai polgárháborúban a Bassár el-Aszad vezette kormányerők és az Iszlám Állam ellen harcolt. A vádlottak tagadják, hogy közük lenne az ügyhöz.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
03.
17:51

Csökkentik Messi fizetését, így csak évi nettó 12,1 milliárd forintot keres

Az FC Barcelona argentin világsztárjának, Lionel Messinek az éves nettó fizetése 35 millió euróra (12,1 milliárd forint) csökken a katalán futballklubbal aláírandó új szerződése értelmében - írja az MTI a Sport című katalán napilap értesülése nyomán.

Szerző(k): Szász Péter
05.
31.
08:28

Katasztrofális viszonyokat okoz az eső Új-Zélandon

Több száz embert menekítettek ki otthonából Új-Zélandon, egyeseket helikopteren, a heves esőzések miatt keletkezett kiterjedt áradások elől a Déli-sziget, Canterbury régiójában.

Szerző(k): Rácz Gergő