katona

05.
23.
16:45

Újabb ukrajnai háborút vizionált az amerikai elnök

Mintha kissé kuszává vált volna az Egyesült Államok politikája Tajvannal kapcsolatban az ukrajnai háború hatására: mást mond az ország elnöke, mint az irányítása alatt álló Fehér Ház stábja. A külpolitika terén nagy tapasztalatokkal rendelkező államfő kifejezetten harciasra vette mondandóját, miközben az ellenfél ezúttal nem Ororszország.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
21.
10:53

Jeges zuhanyt kaptak a nyakukba a háborúról az orosz tévénézők

A kremlinológusok csak találgatják, hogyan fordulhatott elő, hogy az orosz televízió sok milliós nyilvánossága előtt egy nyugalmazott katonatiszt az Ukrajnában dúló háború elhibázottságáról beszélt. Ráadásul már az invázió kezdete előtt világossá tette írásban, hogy ostobaságok követ ez az ország vezetése, ha beküldi a hadsereget a szomszédos országba.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
20.
17:08

Kétségbeesettnek tűnő lépés az oroszoktól

Orosz parlamenti képviselők olyan javaslatot nyújtottak be a törvényhozásnak, amely lehetővé tenné a 40 éven felüli orosz állampolgároknak, hogy jelentkezzenek hivatásos szolgálatra a hadseregbe.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
19.
13:40

Friss hírek érkeztek a mariupoli acélműből

Az elmúlt 24 órában az Azov egység 771 fegyverese adta meg magát a Mariupolban, az Azovsztal acélműnél - jelentette be csütörtökön Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi miniszter szóvivője.

Szerző(k): Domokos László
05.
16.
18:44

Felőrlő szakaszába érkezett a háború

Bár az ukrán hadsereg csapatainak Harkivtól keletre sikerült a határon túlra visszaszorítani az orosz betolakodókat, a donbaszi fronton egész pályás orosz letámadás kezdődhet, ráadásul a fehérorosz hadsereg közvetve bekapcsolódott a háborúba. Az orosz veszteségekről megdöbbentő becsléseket adnak nyugati szakértők.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
15.
16:01

Lesújtó jelentés érkezett az orosz haderő katonai képességeiről

Brit katonai hírszerzés szerint az orosz haderő egy hónapja nem tud új területeket elfoglalni Ukrajnában. Jelentésük azt valószínűsíti, hogy az orosz hadsereg az ukrajnai invázió februári kezdetén bevetett harcoló szárazföldi kontingens egyharmadát elveszíthette.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
14.
17:31

Eggyel közelebb kerül Szerbia a sokatonaság bevezetéséhez

A szerbiai védelmi minisztérium javaslatot tesz a kormánynak a sorkatonai szolgálat bevezetésére több alternatív lehetőséggel. Ez nem változtat azon, hogy az ország semleges kíván maradni.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
13.
06:21

Magyar és külföldi katonák gyakorlatoznak több helyszínen Magyarországon

A Black Swan 2022 elnevezésű nemzetközi különleges műveleti gyakorlatot tartanak Magyarországon, továbbá Szlovákiában és Szlovéniában, 12 napon át, kilenc nemzet 715 katonája több mint 40 különleges műveleti feladatot hajt végre.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
11.
22:26

Több mint 100 cseh állampolgár léphet be az ukrán seregbe

Milos Zeman államfő engedélyezte 103 cseh állampolgár belépését az ukrán fegyveres erők kötelékébe - jelentette be Jirí Ovcácek elnöki szóvivő szerdán a Twitteren. Az államfő döntését Petr Fiala kormányfőnek is alá kell még írnia - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
11.
19:22

Súlyos veszteségeket szenvedett el az orosz hadsereg, az ukrán hadsereg is vallott az áldozatokról

Szerdán közölte az ukrán Nemzeti Gárda, hogy a háború kezdete óta több mint 500 katonát veszítettek. A többi haderőnemmel együtt már közel 5000 áldozata van a védelmi erőknek. Az ukrán becslések szerint Oroszország ennél jóval több katonát veszített: már közel 17 ezer megszálló katona halt meg. Kedden egyetlen rakétatámadással rengeteg orosz harceszközt pusztított el az ukrán hadsereg.

Szerző(k): Szabó Dániel