katona

04.
29.
06:20

Vészjósló terveket szövögetnek a magyar határ mentén

Úgy tűnik, a szerb kormány komolyan fontolgatja a sorkatonaság visszaállítását, miközben tovább folytatják a fegyverbeszerzéseket is. Folyik a közvélemény megpuhítása.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
23.
12:30

A szlovák elnök visszaparancsolta a katonákat a laktanyába

Aki a budapesti Gellérthegyen találkozott már feleslegesen ott járőröző gépfegyveres katonával, az értékelni tudja a szlovák államfő asszony gesztusát, aki - a hadsereg főparancsnokaként - visszavezényelte a járvány kezelésében részt vevő katonákat a laktanyáikba.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
22.
14:10

NATO-csúcs lesz Brüsszelben

A NATO június 14-én tartja a tagországok vezetőinek következő csúcstalálkozóját a szövetség központjában, Brüsszelben - jelentette be Jens Stoltenberg, a szervezet főtitkára.

Szerző(k): Szász Péter
04.
20.
19:12

Putyin azon morfondíroz, levadássza-e régi áldozatát

A katonai szakértők és a politikai megfigyelők azt találgatják, meddig állhatna ellent az ukrán hadsereg egy teljes erőből indított orosz támadásnak. Ha ránézünk és a két ország katonai kiadásaira, már az is mutatja, hogy Dávid és Góliát áll egymással szebben, de azért van mozgásterük az ukránoknak.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
18.
12:07

Biden ravaszul kibabrált a kínaiakkal az afgán kivonulással

Joe Biden, az USA elnöke látszólag két dolgot tesz azzal, hogy úgy döntött, szeptember 11-éig kivonják az amerikai és más NATO-csapatokat Afganisztánból. Teljesítette régi ígéretét és a katonacsaládok elvárását, hogy ne legyen több áldozat. Ennél azonban sokkal körmönfontabb húzásról van szó.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
15.
21:22

Oroszország fél évre lezárja a Kercsi-szorost, Kijev tiltakozott

Az ukrán külügyminisztérium tiltakozását fejezte ki csütörtökön, miután Oroszország bejelentette, hogy a jövő héten októberig lezárja a Fekete-tenger egy részét a Kercsi-szoros felé külföldi hadi és egyéb hajók előtt hadgyakorlatokra hivatkozva.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
15.
20:39

Két új hadiüzem is épül Magyarországon

Ősszel kezdődik a Rheinmetall Hungary Zrt. hadiipari gyárának építése Kaposváron. A magyar állam és a német Rheinmetall által létrehozott vállalat a tervek szerint évente legalább száz katonai járművet készít el - mondta az MTI szerint Maróth Gáspár, a védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos a somogyi megyeszékhelyen.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
10.
21:15

Egyre durvul a Mianmarban a konfliktus

Mianmari etnikai lázadók megtámadtak szombaton egy rendőrőrsöt, és megöltek legkevesebb tíz rendőrt, előzőleg egy Rangun közeli városban a hadsereg szemtanúk szerint több tucat tüntetőt lőtt agyon, egy rögtönítélő bíróság pedig halálra ítélt 19 embert egy katonatiszt segédjének megkínzásáért és meggyilkolásáért.

Szerző(k): Rácz Gergő