kereskedelem

04.
14.
15:11

A Tesco nyögi a koronavírus-járvány következményeit

Megterhelte a Tesco eredményét a koronavírus-járvány, de a lengyel piacról való kiszállás lehetőséget ad a magyar, cseh és szlovák piacra való további összpontosításra - írta meg londoni pénzügyi forrásokra hivatkozva az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
13.
19:45

Durva eladási hullám indult az ingatlanpiacon

Egyre nagyobb ütemben szabadulnak meg ingatlanaiktól a cégek a koronavírus járvány hatására az európai, afrikai és közel-keleti feltörekvő országokban. Így próbálják meg, rendbe hozni a járvány által megtépázott mérlegeiket, azonban ennek durva hatása lehet az ingatlanbefektetőkre.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
13.
19:22

Meglepő javaslat a háború elkerülésére

Nem kéne forszírozni a keménykedést Kínával szemben, folytatva az előző amerikai elnök, Donald Trump módszerét, mert az új versenytársat nem lehet legyőzni azzal a stratégiával, ami a Szovjetunióval szemben bejött - javasolja egy ázsiai szakértő.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
13.
13:19

Márciusban túljutott a mélyponton a boltos világ?

Az idei márciusról derülhet ki, hol volt a boltos világban a gödör alja. Most számolva a visszaesés mértéke 8 százalék lehet, mennyiségben és volumenben is. Május előtt nem várható javulás, de inkább a nyári hónapoktól, a második félévben élénkülhet a boltos piac, kérdés persze, hogy hányan érik azt meg talpon maradva.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
12.
15:01

Ilyen az, amikor örülni lehet a rekordbírságnak

Örömmel fogadta a piac és emelkedett a részvényárfolyam a hírre, hogy a kínai internetes óriáscég, az Alibaba rekordmértékű bírságot kapott a hét végén. Úgy érzik, ezzel a legrosszabb mögöttük van.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
12.
13:49

Bonyolult lehet a bolti négyzetméteres matek

Furcsa, de az a jó, ha a boltok bejárata előtt ácsorognak a vásárlók, hiszen még járvány van és a sor azt jelenti, hogy működik a védekezés. A négyzetméteres létszám nem csak azt mutatja, hogy mennyien férnek el egyszerre, hanem a járványveszély miatt óvakodó vásárlók számára némi vonzerőt is jelent.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
12.
13:12

Pálmaolaj: az ország, ahol lényegében betiltották

Srí Lanka kormánya megtiltotta a pálmaolaj-importot és az olajpálma-ültetvényeket is előírták az ottani gazdáknak.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
10.
13:04

Megérkezett Brad Pitt ruhakollekciója: 330 ezer forint egy póló

A tavalyi Oscar-gála adta az ötletet a ruhakollekcióhoz.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
10.
11:44

Aldi vs. Lidl vs. Penny: összecsaptak a boltláncok, ez lett az eredmény

Ami az Aldiban 16 281 forintba kerül, az a Lidlben 16 001 forintba, a Penny Marketben pedig 16 143 forintba. A G7 portál ismét összemérte a boltláncok árait.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
10.
10:32

Combos büntetést kapott az óriás

Az Alibaba kínai online áruházat forintban számolva több mint 830 milliárdra büntették, mert visszaélt a monopolhelyzetével.

Szerző(k): Csernátony Csaba