kereskedelem

05.
26.
14:21

Szerda este már kihirdették a különadókat

Az elhúzódó háborúval és az uniós szankciókkal indokolta Orbán Viktor, hogy szerda este bejelentette, hogy különadókat vetnek ki több szektorra, valamint hogy létrejön egy honvédelmi és egy rezsivédelmi alap, a jól menő cégek többletjövedelmét ide irányítja a kormány.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
26.
13:00

Az Auchan továbbra is nyitva tartja oroszországi üzleteit

Még mindig több mint 200 külföldi cég van jelen Oroszországban az orosz-ukrán háború miatt bevezetett szankciók ellenére is. Az Oroszországban maradó vállalatok között van az Auchan is, mely 30 ezer munkavállalót foglalkoztat az országban.

Szerző(k): Ambrus-Nagy Boglárka
05.
26.
09:39

Különadók: a boltokra újra rászáll az állam, ezt nagyon sokan megérzik

Orbán Viktor kormányfő bejelentette a multinacionális szolgáltatók újabb adóját, extraprofitjuk elvonását. A boltosok számára ez már a harmadik extra kasszafúrás, hiszen a kiskereskedelmi adó és az árstop egyaránt elvonást jelent - állapított meg a Blokkk.com.

Szerző(k): Domokos László
05.
26.
07:43

Örülhetnek a vásárlók, hogy csak ennyivel drágult a tojás Magyarországon

Magyarországon a ketreces tartásból származó – M+L méretű – étkezési tojás csomagolóhelyi ára darabonként 35,43 forint volt 2022 első tizenkilenc hetében, ami 25 százalékkal múlta felül a 2021. év azonos időszakának átlagárát - derül ki az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) adataiból.

Szerző(k): Tér Diána
05.
25.
13:57

A Lidl irányt mutat a többieknek

A német Lidl új nyersanyag-beszerzési stratégiát jelentett be, amelynek célja a fenntarthatóság fokozása.

Szerző(k): Tér Diána
05.
24.
13:58

Száguld az internetes bolhapiac, pár termékért virtuális közelharcot kell vívni

Éves szinten több mint kétmillió terméket adnak el Vaterán, az oldalon tavaly ősz óta eladott termékek átlagosan kevesebb, mint két hét alatt keltek el. A leggyorsabban elpasszolható termékek listáját az otthon kallódó szerszámok, nyomtatók, szórakoztató elektronikai kütyük vezetik.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
23.
12:16

És akkor ki van a boltban?

Mélyrepülésben a bolti foglalkoztatás: az első negyedévben 24 ezerrel kevesebb alkalmazott dolgozott a boltokban, mint 2019-ben. A busás balatoni bérek pedig egyáltalán nem biztos, hogy megmentik a vásárlókat a szokásos sorállástól. Pedig különösebb alkalmazási feltételeket nem is támasztanak a boltvezetők, szinte bárki mehet(ne) eladónak.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
20.
13:45

A Szép-kártyák aranykorát hozta el a kormány februári döntése

Áprilisban megugrott a Szép-kártyás költések értéke, az idén rekordot várnak a kártyakibocsátók, amihez a juttatások élelmiszerüzletekben történő felhasználásának július elsejéig történt meghosszabbítása is hozzájárul - közölték a kártyakibocsátók az MTI érdeklődésére.

Szerző(k): Tér Diána
05.
20.
08:20

Megfontoltak a magyarok: last minute költik el a pénzüket

Megváltozott az online szolgáltatások piaca, a vevők óvatosabban döntenek, egyre többen csak az utolsó pillanatban vásárolnak, és átalakult a keresett szolgáltatások köre - derül ki a főként internetes élmény-szolgáltatásokat kínáló Bónusz Brigád és az az e-kereskedelem kutatására szakosodott GKID közös felmérésből.

Szerző(k): Tér Diána
05.
20.
07:42

Bíróságra jár a budapesti kisvállalkozás vegán sonkájuk miatt

Perbe kezdtek egy budapesti kisvállalkozás ellen, amiért a cég vegán sonka néven árulja a húsra hasonlító ízvilágú és állagú szójaszeletét.

Szerző(k): Tér Diána